Mobilitat
Política 15/12/2023

Galmés insta Marlaska a escoltar la petició del Consell d'eliminar permanentment el carril Bus-VAO

El president de la institució insular ha insistit que la infraestructura és un "nyap" i que ha provocat "més problemes i inseguretats als mallorquins"

ARA Balears
1 min
Embós a l’entrada de Palma amb la incorporació dels vehicles del carril VAO.

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat aquest divendres que ha enviat una carta al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per transmetre-li "de manera urgent la voluntat dels mallorquins" d'eliminar el carril Bus-VAO de l'autopista Ma-19 "al més aviat possible". Galmés ha insistit que la infraestructura és un "nyap" i que ha provocat "més problemes i inseguretats als mallorquins", assenyalant que s'ha multiplicat la xifra d'accidents i que "només utilitza el carril un de cada deu vehicles que circulen per l'autopista.

A l'escrit, Galmés fa referència a la proposta que la DGT els va fer arribar aquest dimarts de mantenir el carril en hores punta, que ha titllat "d'insuficient". A més, el president del Consell remarca que "és molt cridaner" que l'informe aportat per la DGT admeti que el carril VAO necessita millores importants i que està infrautilitzat". "Els funcionaris i tècnics de la nostra institució estan fent feina en alternatives al carril Bus-VAO que serien molt més eficients, tant per a la mobilitat dels ciutadans com per al foment del transport públic a l'illa", ha explicat a la carta.

Galmés també ha aprofitat per recordar que l'1 d'agost el Consell va entregar la sol·licitud d'eliminació d'aquest carril a la DGT de les Balears, òrgan competent, segons l'Ordre ministerial de 10 de maig del 1995, i ha apuntat que la petició anava acompanyada d'un "exhaustiu informe en què es valorava la inoperativitat del carril d'alta ocupació". El president de la institució insular ha conclòs la carta reiterant la urgència d'aquesta reunió, ja que s'espera que el BOE es publiqui i sigui efectiu a mitjan gener.

stats