Política 15/02/2022

Francina Armengol: "La limitació turística fa més atractiu el lloguer residencial"

La presidenta del Govern ha lligat la compra de segones residències d'estrangers als problemes de l'habitatge

Miquel Crespí
2 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela, i la presidenta del Govern, Francina Armengol

Palma"La mitjana balear per adquirir un habitatge és 16 anys i mig de treball. Els sous mitjans són baixos, i els preus mitjans són cars", ha apuntat avui el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells. La presidenta del Govern, Francina Armengol, després que la setmana passada reconegués que la compra de segones residències per part dels estrangers està relacionada amb el problema d'habitatge, aquest dimarts ho ha tornat a reiterar. A més, ha defensat l'aprovació de la llei turística i la limitació de les places, en relació amb el fet que "farà més atractiu el lloguer residencial".

En el ple de la setmana passada, Armengol va evitar aclarir si la llei turística tractaria la massificació en una pregunta de Castells, i els dos varen acabar tractant els problemes de l'habitatge derivats del turisme. La presidenta del Govern va qualificar de "perillós" el discurs del portaveu de Més per Menorca, el qual relacionava l'empobriment de les Balears amb la vinguda de treballadors durant la temporada turística. D'altra banda, Armengol va reconèixer la compra de les segones residències com un dels fets que es lliguen al problema de l'habitatge a Balears.

"És una de les causes", ha tornat a afirmar avui Armengol. "Treballam dins els marges que podem, ja que hem pres decisions fiscals sobre grans vendes, de més d'un milió d'euros, i hem reduït la pressió fiscal en la primera residència de menys de 200.000 euros", ha continuat.

Castells ha fet referència a una de les mesures importants de la llei turística: la limitació de places. "Hi donam suport, però s'han de doblar esforços", ha exposat. La presidenta de l'Executiu ha argumentat que aquesta mesura ajudarà a la problemàtica de l'habitatge. "A les Balears es tracta la qüestió de l'habitatge amb molta més intensitat que en qualsevol moment de la democràcia", ha finalitzat.

stats