Política 13/09/2016

La Fiscalia investiga la crema de fotos del rei i una piulada de la CUP durant la Diada

Estudia si s'ha comès un delicte d'injúries a la Corona

Ara
1 min
Imatge d'un retrat del Rei d'Espanya cremant al final de l'acte de l'esquerra independentista en la Diada de l'11 de Setembre del 2016

BarcelonaLa Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert una investigació per la crema de fotografies del rei després de la manifestació anticapitalista del final de la Diada. També investigarà una piulada de la CUP que recollia alguns càntics, com ara "Si el rei vol corona, corona li donarem, que vingui a Barcelona i el coll li tallarem".

Els Mossos d'Esquadra han enviat l'informe sobre els fets a la Fiscalia, que ara haurà de determinar si constitueixen un delicte contra la Corona i les altes institucions de l'Estat.

La crema de les imatges del Rei es va produir durant la manifestació de diferents formacions de l'esquerra anticapitalista entre la plaça Urquinaona i el Born de Barcelona, que es fa al final de la Diada. Estaven impreses en uns fulls de paper que portaven a davant la imatge del monarca, i al darrere, una pàgina de la Constitució. Alguns manifestants les van cremar amb les torxes que portaven.

stats