Política 08/06/2020

Fina Santiago: "El covid-19 ha demostrat la necessitat d'un pla de conciliació"

La consellera d'Afers Socials i Esports ha remarcat la importància de la col·laboració entre els sectors públic i privat

Ara Balears
1 min
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, durant la seva compareixença

PalmaLa consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha celebrat l'aprovació del pla de conciliació de la vida laboral i familiar: "Ja era hora". En una entrevista en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio, la consellera ha assegurat que "el covid-19 ha demostrat la necessitat d'un pla de conciliació" i ha remarcat que és "un pla absolutament transversal en què hem de col·laborar totes les entitats públiques i també el sector privat per ajudar les famílies de l'Arxipèlag.

A més, Santiago ha remarcat la necessitat de treballar conjuntament amb els ajuntaments, els consells insulars i les famílies per tal de finançar escoles d'estiu o centres on es facin activitats d'oci per als més petits que permetin als pares conciliar la vida laboral amb la familiar.

Santiago també ha parlat de l'aprovació de l'ingrés mínim vital i ha explicat que, tot i que "encara no es pot calcular una xifra aproximada, com a mínim 1.500 famílies de l'Arxipèlag rebran aquesta prestació". Per a la consellera, l'ingrés mínim vital està pensat per poder donar cobertura a la "pobresa estructural". "És una necessitat bàsica tenir cobertes les necessitats bàsiques de la població, i més encara en el moment de crisi que vivim actualment", ha sentenciat Santiago.

Pel que fa a la situació dels centres de menors tutelats de les Illes Balears davant les conseqüències del covid-19 i després de la polèmica de l'escàndol de la prostitució de menors tutelats, la consellera ha explicat que hem estat permanentment treballant i tenim una proposta de millora, que s'ha de discutir amb els consells i la Fiscalia".

stats