Política 18/07/2023

Feijóo aprofita l'eliminació de l'impost de successions per demanar el vot: "Això és el que vol el PP"

"Vox i Pedro Sánchez són els més interessats que el PP no tingui majoria el 23 de juliol", ha declarat el president del partit en el míting central de campanya a les Illes

3 min
Feijóo i Prohens aquest dimarts en el míting central del PP a Palma

PalmaL'arribada d'Alberto Núñez Feijóo a Palma, per fer el míting central de campanya a les Illes, ha coincidit amb el fet que aquest dimarts el Govern ja ha fet oficial que bonificarà tot l'impost de successions entre familiars, excepte en els casos que sigui d'oncles a nebots. Era una de les grans promeses de campanya electoral de Prohens i, de fet, ha estat la primera mesura que ha pres des que l'han investida. "Això és el que vol fer el PP estatal", ha declarat el líder popular, que també s'ha compromès a cofinançar amb un 50% la gratuïtat de totes les escoletes de les Balears.

De fet, Prohens ha aprofitat l'eliminació de l'impost de successions per convidar associacions de gent gran de Palma i dir-los que el PP "és el vostre partit" i que el fet que el PSIB argumenti que la mesura "només afavoreix els rics demostra la seva desconnexió i desconeixement". "Els padrins no sou cap excusa, us hem tornat el que és vostre", ha expressat.

Feijóo, que en un lapsus s'ha enorgullit d'haver presidit durant 13 anys "una nacionalitat històrica" (Galícia), s'ha referit a l'educació i a l'acord assolit amb Vox a les Balears, a partir del qual es donarà la lliure elecció de llengua a totes les etapes educatives. "L'educació serà en llibertat, amb un bilingüisme cordial en aquestes illes com han tingut sempre, on la llengua no sigui un problema, sinó una oportunitat. No podem prescindir d'un dels idiomes perquè en tenim dos", ha destacat. De l'acord amb Vox, Prohens ha reiterat que li permet aplicar "íntegrament" el programa electoral del partit.

"No seré ostatge de cap partit"

Feijóo ha assegurat també que "Vox i Pedro Sánchez són els més interessats que el PP no tingui majoria" el 23 de juliol. "No sotmetré els interessos d'Espanya a un interès partidista o personal, i no seré ostatge de cap partit, ni del meu", ha apuntat davant les mil persones que han assistit a la trobada, durant la qual els periodistes no han pogut estar a la sala, sinó que han hagut d'estar en un lloc a part.

Tant Feijóo com Prohens han acusat Sánchez de convocar les eleccions en plena onada de calor per "intentar que la gent no vagi a votar", tot i que ho fes l'endemà de les autonòmiques del 28 de maig. "No li agrada fer campanya", ha incidit un Feijóo que ha arribat pràcticament mitja hora tard a l'acte.

Feijóo ha arribat una mitja hora tard al míting

El líder del PP ha assimilat contínuament el que ell anomena 'sanchisme' amb "la mentida" i amb una manera de fer política que comporta "saltar-se tots els consensos". La paraula "mentida" ha aparegut nombroses vegades en el seu discurs, després que aquest dilluns reconegués que havia donat dades falses en una entrevista a RTVE, quan va afirmar que "el PP sempre ha revalorat les pensions amb l'IPC". Ha definit els cinc anys de govern del PSOE com una conjuntura de "fractures, tensió social i l'interès perquè les majories hagin de callar a fi que comandin les minories", tot i que Sánchez fou investit per una majoria simple de l'arc parlamentari el gener de 2020.

A més, davant la proposta de Feijóo a Sánchez de deixar governar la llista més votada a través d'una abstenció, dos integrants de l'organització ultracatòlica Hazteoír han penjat una bandera a l'exterior del centre on ell feia el míting en la qual es podia llegir: "Sánchez-Feijóo, dues cares de la mateixa moneda? De res serveix pactar amb Sánchez si el sanchisme continua". Aquest va ser un argument que va utilitzar a Palma divendres passat el president de Vox, Santiago Abascal, que sap que l'única opció d'entrar en el govern espanyol és a través d'un pacte amb els populars, mentre que Feijóo ja ha marcat perfil dient que no se sentiria "còmode" amb l'extrema dreta al costat, tot i que el partit hi governi en coalició a Castella i Lleó, el País Valencià i Extremadura.

Dos manifestants han penjat una pancarta contra el pacte proposat per Feijóo a Sánchez
stats