Política 29/05/2023

Experiència a l'administració i propers als ciutadans: així són els batles del PP a Menorca

Governaran al Migjorn, Ferreries, es Castell, Alaior i probablement a Sant Lluís

Iván Martín
2 min
La candidatura de Lluís Camps ha guanyat l'ajuntament d'Es Castell.

MAÓEl triomf del PP a Menorca s'ha constatat a partir de dos municipis on els conservadors han governat els darrers quatre anys: es Migjorn i Alaior. En el primer poble, la batlessa, Antònia Camps, ha incrementat amb un regidor la seva majoria sobre el PSOE. El mateix escenari a Alaior, on José Luis Benejam manté el nombre de regidors que el 2019, però augmenta amb més de 200 sufragis la seva hegemonia.

Els populars han sabut optimitzar els recursos en aquests pobles, que en determinats moments de la legislatura han executat tasques d'oposició a l'equip del govern progressista del Consell de Menorca. Antònia Camps i José Luis Benejam han estat un mirall per al partit i en el pròxim mandat compartiran Junta de Batles amb Lluís Camps, del Castell; Pedro Pons, de Ferreries, i molt probablement Loles Tronch, de Sant Lluís.

Curiosament, Lluís Camps ja fou batle del Castell i la seva trajectòria activa com a diputat al Parlament balear l'ha retornat a primera línia de la política municipal. El PP ha sumat dos nous regidors i, malgrat que no necessita cap més aliança, la intenció és fer-ne partícip el regidor d'Independents pel Castell, Florencio Conde, que en el passat va ser clau per dur el PP al capdavant del consistori: "El PP és generós i responsable, no ens oblidam d'aquests anys de govern fruit de pactes i sempre tenim la porta oberta".

La victòria amb majúscules s'ha produït a Ferreries. Pedro Pons té experiència com a regidor del consistori i es tracta d'una persona propera, de carrer. En un poble on governava amb majoria l'Entesa, ha provocat un daltabaix, a través d'un equip experimentat i a la vegada jove. Amb 6 regidors, superen els 3 de l'Entesa i els 2 del PSOE.

Finalment, el serial de pactes es viurà a Sant Lluís. Experimentada regidora i amb les idees clares, Loles Tronch ha guanyat les eleccions amb un increment de dos regidors respecte del 2019. De tota manera, no suma majoria perquè necessita el suport del regidor del partit Per Balears Jorge de Diego. Aquest inicià la legislatura com a regidor de Ciutadans, passà a les files populars i ha acabat en un tercer partit desconegut.

stats