Política 09/07/2019

Catalina Cladera: "Invertirem en transport públic per reduir el nombre de cotxes"

La presidenta del Consell de Mallorca ha assegurat que limitar l'entrada de vehicles a Mallorca seria molt més complex que fer-ho a Formentera

Ara Balears
1 min
Catalina Cladera “Hem de facilitar la transició energètica a Mallorca i el Consell té les eines per fer-ho”

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha assegurat al programa 'Al dia IB3', que mantindran la seva posició de "carreteres zero" durant aquesta legislatura. "Farem manteniment i millora de carreteres secundàries, però per canviar la mobilitat de Mallorca invertirem en transport públic per tal de reduir el nombre de cotxes", i ha afegit que "hem de millorar els accessos a Palma". Cladera ha fet referència al tram 1 i ha dit que serà la darrera infraestructura que es farà, ja que "no tindria sentit deixar aquest tram inacabat perquè podria ocasionar embossos".

En aquest mateix sentit, Cladera ha valorat la possibilitat de restringir els cotxes a Mallorca igual que s'ha fet a Formentera. "Limitar l'entrada de vehicles a Mallorca seria molt més complex i no sé si seria legal. Però crec que a Mallorca hem de fer una aposta pel transport públic, ho hem de fer de manera progressiva".

Un dels punts clau, segons la presidenta del Consell, són les energies renovables i ha determinat que l'objectiu del seu equip és "que l'any 2028 el 50% de les energies siguin renovables". "Hem de fer una transició energètica a partir d'ara". Respecte dels símbols franquistes, ha assegurat que és necessari canviar-los, tot i que després es troben amb dificultats jurídiques i administratives.

Cladera ha valorat positivament el nou equip del Consell i afirma que estan preparats per donar un nou impuls a la institució, perquè sigui més útil. "És un gran equip per consolidar polítiques, però també per modernitzar-les".

stats