Política 21/10/2019

Ensenyat: "De la repressió mai no en surt res de bo"

El líder de MÉS considera un èxit la manifestació de diumenge a Palma, mentre que Vox la qualifica de "separatista"

Carles Tudurí
2 min
Miquel Ensenyat i Joan Mas/ MÉS PER MALLORCA

PalmaEl portaveu de MÉS, Miquel Ensenyat, ha explicat aquest dilluns al Parlament que "de la repressió mai en surt res de bo" i ha qualificat d'èxit la manifestació contra la sentència del Procés que va tenir lloc diumenge a Palma.

Ensenyat s'ha mostrat molt satisfet amb l'assistència a aquest acte que, segons els organitzadors, va tenir prop de 9.000 participants, i que "es va convocar només amb cinc dies d'antelació". A més, ha destacat que la protesta va ser molt pacífica tot i l'amenaça dels grups radicals d'ultradreta.

Per la seva banda, el portaveu de Vox, Jorge Campos, no ha dubtat a qualificar de separatista la manifestació i ha denunciat un nou atac rebut per la seva seu. Campos ha destacat que canviarà la seva pregunta que demà presenta al ple del Parlament per demanar a la presidenta Armengol si està amb el govern espanyol, que considera que l'actuació de la Policia durant les manifestacions de Catalunya és proporcionada, o amb els seus socis de Podem i MÉS, que acusen de brutalitat els cossos de seguretat.

Les portaveus de Ciutadans i el PSIB, Patricia Guasp i Sílvia Cano, respectivament, han coincidit a destacar el seu respecte al dret de manifestació que garanteix la Constitució, però han destacat que no estan d'acord amb els fons de la protesta. Guasp ha afegit que els polítics que exerceixen un càrrec haurien de ser més respectuosos a l'hora d'acudir a aquest tipus d'actes perquè representen tots els ciutadans.

La diputada d'Unides Podem, Esperança Sans, ha destacat el caràcter pacífic de la protesta en contrast amb la violència registrada a actes similars a Catalunya i Madrid i ha explicat que la situació és una herència del govern de Mariano Rajoy i l'aplicació de l'article 155.

stats