Política 24/03/2018

Domènech reclama una aliança política contra la repressió que vagi "de la CUP al PSC i d'Òmnium a CCOO"

"Aquí no hi ha justícia", denuncia en referir-se a l'actuació del Tribunal Suprem

Aleix Moldes
2 min
Xavier Domènech, aquest migdia al Parlament

BarcelonaEls comuns han pres partit sense matisos per denunciar la "injustícia" dels empresonaments que aquest divendres va ordenar el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. "Aquí no hi ha justícia", ha sentenciat el líder de Catalunya en Comú - Podem, Xavier Domènech, des de l'hemicicle del Parlament, on també ha mostrat el "dolor" provocat per les recents decisions judicials. La resposta, segons Domènech, ha de ser combatre la repressió de la manera més àmplia possible. "De la CUP al PSC i d'Òmnium a CCOO", ha assenyalat tot remarcant que, a més de lluitar contra la repressió del govern i els tribunals espanyols, també cal construir una resposta política.

"Si la lluita només es concentra contra la repressió, quedarem atrapats en la repressió. Necessitem una resposta política aquí i a Espanya", ha destacat tot just abans de recordar que avui el Parlament és "l'única institució que representa el conjunt dels catalans més enllà del 155". "El que segur que no ens podem permetre és que Catalunya sigui derrotada", ha insistit. Per això, els comuns consideren que és hora de formar govern i començar a desfer-se de la intervenció estatal. Ara bé, tot i que aquest dissabte no hi ha fet referència directa, els comuns rebutgen investir un president de JxCat, tal com van demostrar dijous en la votació de Jordi Turull. En tot cas, si l'independentisme no és capaç d'arribar a un acord d'investidura, Domènech ha plantejat que es busquin majories alternatives.

Domènech ha estat molt contundent contra Llarena, un jutge que "jutja idees i voluntats, no pas fets". Segons ell, l'únic objectiu del magistrat és "apartar de la vida pública els líders polítics i socials" imputant-los un delicte de rebel·lió "amb una violència que no va existir" per poder inhabilitar-los tan aviat com pugui. "Només té una sola lògica, la de vencedors i vençuts, i aquesta és la pitjor lògica que es pot viure en democràcia", ha conclòs.

stats