Política 14/02/2023

La direcció regional de Vox intentarà evitar la desintegració del partit a Menorca

La dimissió dels sis coordinadors locals per discrepàncies agreugen un partit sense representació

Iván Martín
2 min
Xisco Cardona, a l'acte de presentació de Vox.

MAÓUn dia després de les declaracions efectuades al diari Menorca pel candidat del PP al Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, i en les quals afirmava que no tancava les portes a un hipotètic acord amb Vox per governar la institució, la formació ultradretana s'ha esbucat amb la dimissió en bloc dels sis coordinadors locals que acusen el nou coordinador, Xisco Cardona, de "destruir" la feina feta fins ara per tot l'equip illenc.

Aquest divendres serà una jornada clau per al futur de Vox Menorca, que no té en l'actualitat cap representant públic a les institucions menorquines (ajuntaments i Consell). La presidenta regional, Patricia de las Heras, viatjarà a l'illa per reunir-se amb el coordinador Cardona, que curiosament té fixada la seva residència a Mallorca. Tots plegats intentaran resoldre el conflicte intern, malgrat que des del partit asseguren que les dimissions estaven previstes per afrontar la renovació dels equips.

Cardona, que va rellevar en el càrrec Antoni Camps el passat mes de novembre, fa mesos que treballa en la recerca de caps de llista. Moltes persones que considerava properes i "amigues" no s'han volgut implicar en el projecte. Tampoc hi ha ajudat la incorporació de dues persones, Maite de Medrano Olives i Melina Merki, que encapçalaran les llistes al Consell i l'Ajuntament de Ciutadella, la primera, mentre que la segona serà la número dos a la llista de l'Ajuntament de Maó, darrere del mateix Cardona. Ambdues resideixen fora de Menorca, a Madrid i Palma, respectivament.

Francisco José Cardona Vidal era conegut a Menorca pel seu sacerdoci i per aconseguir importants fites per a l'Església com un orgue, la renovació de la xarxa elèctrica o desenvolupar el seu paper carismàtic a les festes patronals. Aficionat al futbol i a l'Atlètic de Madrid, Cardona deixà de banda la vocació eclesiàstica per traslladar-se a Palma i contreure matrimoni amb una de les dones que formaven el tribunal que va jutjar la infanta Cristina en el cas Nóos, Samantha Romero, que va conèixer per l'amistat que l'unia a un altre home de la trama, el menorquí Diego Torres.

stats