Política 09/06/2023

Dimiteixen dos consellers electes del PP Menorca abans de governar el Consell

Simón Gornés i Núria Torrent entren per Elvira Capó i Manu Morales

Iván Martín
1 min
Adolfo Vilafranca afronta el primer moment complicat al capdavant del Consell.

MAÓEls consellers electes Elvira Capó i Manu Morales han dimitit per motius personals i laborals, segons ha anunciat aquest divendres el PP Menorca. Es tracta de la primera crisi institucional del Consell, després dels resultats electorals del 28 de maig.

Capó és interventora de l'Ajuntament de Ciutadella i probablement hauria ocupat la Conselleria de Serveis Generals en el nou govern. Per la seva banda, Manu Morales va ser candidat de Ciutadans al Senat l'any 2019 i després va afiliar-se al PP.

La notícia ha sorprès la resta de formacions polítiques, que veuen amb incredulitat i preocupació que dues persones que es presenten a llistes fa quinze dies ara decideixin no assumir les responsabilitats. La dimissió d'aquestes dues persones permet l'ascens de Simón Gornés i Núria Torrent.

La idea del nou president de la institució, Adolfo Vilafranca, és governar sense deixar gestionar Vox, que disposa d'una consellera, Maite de Medrano. A banda de la presidència, Vilafranca dirigirà Promoció Turística, Fons Europeus, Habitatge i Ocupació; Carmen Reynés gestionarà Benestar Social; Joan Pons, Cultura, Patrimoni i Esport; Maria Antònia Taltavull s'encarregarà de Serveis Generals i Economia; Simón Gornés liderarà la Conselleria de Medi Ambient i, finalment, Núria Torrent, l'Ordenació del Territori.

stats