Política 06/03/2023

Demanen al Senat poder visitar l'aeroport de Menorca per comprovar l'estat de la torre de control

La sol·licitud l'ha formalitzada Vicenç Vidal a petició de Més per Menorca

Iván Martín
1 min
Torre de Control de l'aeroport de Menorca.

MAÓEl senador Vicenç Vidal ha demanat a Aena, Enaire i el Ministeri de Transports que els grups polítics del Consell de Menorca i els diputats menorquins del Parlament puguin visitar l'interior de l'aeroport per comprovar de primera mà l'estat de la torre de control, que finalitza la seva vida útil l'any que ve.

Aquesta proposta va sortir divendres passat a l'acte informatiu del Comitè de Centre per explicar els detalls del projecte a la població menorquina. La visita dels representants polítics es faria conjuntament amb tècnics i treballadors del centre i té la finalitat de reconèixer les deficiències de l'equipament, les instal·lacions del Sistema de Control Remot, així com constatar les condicions laborals que pateixen els treballadors a causa de la manca de personal.

Segons Més per Menorca, encara no s'ha recuperat el nombre de treballadors que es van acomiadar l'any 2012, ja que actualment n'hi ha cinc menys, tot i l'augment d'un 53% del nombre de passatgers i d'un 41% d'operacions. D'altra banda, denuncien que d'ençà que l'any 2010 Aena va prometre la construcció d'una nova torre, no només no s'ha avançat sinó que l'aposta final és un Sistema de Control Remot que presenta importants deficiències logístiques a judici dels mateixos controladors de Menorca.

Les denúncies del Comitè de Centre van propiciar acords per unanimitat al Consell de Menorca per demanar a Aena la reconsideració del projecte i la urgència de fer reformes estructurals a la torre de control convencional o la construcció d'una de nova. La formació sobiranista adverteix: "L'aeroport sobreviu amb una torre que amenaça de quedar inoperativa en qualsevol moment, cosa que suposaria deixar la ciutadania de Menorca gairebé aïllada".

stats