Política 14/12/2018

Podem demanarà a Europa un règim agrari especial per a les Illes Balears

Alberto Jarabo ha anunciat que el seu grup ha presentat una petició al Parlament europeu

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha anunciat aquest divendres que el seu grup ha presentat una petició al Parlament europeu perquè creï un "règim especial agrari" només per a les Balears, a més de nombroses esmenes al Congrés dels Diputats referides a la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC).

"El règim especial agrari per a les Balears és una demanda històrica del sector agropecuari balear i des de Podem ja havíem instat el govern central perquè fes el necessari per engegar-lo", ha dit Jarabo en la roda de premsa. "Amb el procés de reforma del PAC obert, ara és el moment de posar fi a la discriminació que sofreixen les Balears, volem un sector agrari que generi riquesa i que sigui dinàmic", ha insistit Jarabo.

El portaveu de Podem ha dit també que considera "necessari" que aquest règim especial agrari s'inclogui en el Règim Especial per a les Balears (REB).

L'assessor de l'àrea estatal de Món Rural de Podem, Fernando Fernández, ha assenyalat que, si s'aprova aquest règim especial agrari per a les Balears, que començarà a debatre's el gener vinent, el govern espanyol hauria d'abonar uns 15 milions d'euros més a les illes i la Unió Europea altres 15 milions més, de manera que les Balears rebrien en total uns 100 milions, una xifra significativa, si es té en compte que la PAC aporta actualment uns 80 milions.

stats