Política 28/10/2019

Les declaracions de Carmen Calvo obren un nou enfrontament entre el PSIB i MÉS

Miquel Ensenyat critica que la ministra insinuï que els ecosobiranistes estan "al límit de la legalitat"

Carles Tudurí
2 min
Miquel Ensenyat, en una imatge d'arxiu

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, s'ha mostrat molt crític amb les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, en les quals s'insinua, en opinió del líder sobiranista, que el seu partit està "al límit de la legalitat".

Segons Ensenyat, a aquest posicionament només s'hi havia atrevit "l'extrema dreta", per la qual cosa considera que la ministra del PSOE va insultar els militants de MÉS, ja que "els nostres vots són tan legítims com els seus".

El polític de MÉS ha agraït de manera irònica a Calvo "perquè ens doni permís per viure i existir", en referència a les declaracions en les quals va afirmar que dona suport al pacte entre el PSIB i MÉS sempre que aquest darrer partit "no es boti les lleis".

Per la seva banda, la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha considerat que les paraules de la vicepresidenta sobre MÉS varen ser "prudents i raonables". Ha coincidit amb Calvo destacant que s'ha de respectar l'estat de dret i que dins el marc de la Constitució totes les propostes es poden debatre.

Diferències sobre Catalunya

Els dos portaveus també han exposat les seves diferències pel que fa a la qüestió catalana. En relació amb el document signat per MÉS a Barcelona junt amb altres forces sobiranistes que reclama el respecte al dret d'autodeterminació, Cano ha dit que "cada grup polític té les seves prioritats", però ha recalcat que després seran els ciutadans els que valorin si aquestes prioritats estan en consonància amb les seves necessitats.

En canvi, Ensenyat ha criticat l'ús electoralista que s'està fent del tema de Catalunya, destacant que és un tema que al PSOE "li ha rebentat a les mans i dubtam que sàpiguen cap a on partir". El partit ecosobiranista considera que la campanya s'ha de centrar en els temes que afecten la vida dels ciutadans, com els serveis que reben, la derogació de la llei mordassa, el REB o la millora del sistema de finançament.

stats