Política 28/04/2021

Consum vol regular el sector de les clíniques dentals per evitar casos com el de Dentix

Vitaldent es farà càrrec de tots els clients afectats per la fallida de la clínica dental

ARA Balears
2 min
El director general de Consum, Félix Alonso, durant una compareixença al Parlament de les Illes Balears

PalmaLa Direcció General de Consum treballarà de manera conjunta amb el Ministeri de Consum per elaborar una norma que obligui a formalitzar un aval o assegurança de caució a les clíniques dentals i altres models de negoci similars. L'objectiu d'aquesta mesura és evitar situacions com la fallida de Dentix, que va deixar més de 3.800 illencs en situació de desemparament total amb els tractaments sense acabar.

El director general de Consum, Félix Alonso, ha sol·licitat el suport als grups parlamentaris per "tirar endavant" aquestes noves mesures i així evitar la desprotecció. En aquest sentit, Alonso ha informat que la cadena Vitaldent ha adquirit a les Illes dues clíniques de Dentix i assumirà la totalitat dels tractaments finançats per la resta d'entitats i possibilitarà l'accés a ofertes especials per acabar els tractaments dels pacients d'aquestes clíniques que varen pagar el tractament en efectiu.

Alonso ha destacat que, després que Vitaldent es faci càrrec de tots els clients afectats per la fallida de Dentix, la situació està recuperant "certa normalitat" i ha destacat que durant tot el procés la Direcció General de Consum ha ajudat i assessorat tots els clients de la clínica dental que ho han sol·licitat.

El director general de Consum ha destacat l'actuació que s'ha dut a terme a les Illes Balears davant aquesta fallida i ha recordat que les Balears són l'única comunitat que ha dut el cas a la Policia Nacional per investigar un possible frau.

Cal recordar que el grup Dentix va presentar un concurs de creditors l'abril de 2020 i va deixar desatesos els pacients dels centres de Mallorca, Eivissa i Menorca. Per municipis, la fallida de la clínica dental afecta 1.493 persones a Palma, 496 persones a Inca, 618 persones a Manacor, 697 persones a Eivissa i 618 persones a Maó.

Per altra banda, el director general de Consum ha informat que continuarà treballant per evitar la publicitat agressiva, enganyosa i deslleial que facin les empreses en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials.

stats