Política 07/11/2023

El conseller d'Educació promet "una gran inversió" en infraestructures educatives

El pressupost per executar noves actuacions augmentarà un 62% respecte de l'any passat

ARA Balears
1 min
El pati de l'Institut de Porreres.

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha promès aquest dimarts en el ple del Parlament una "gran inversió" en infraestructures educatives al llarg de la legislatura, amb un augment d'un 62% per a noves actuacions en els pressupostos de 2024, "després que l'anterior Conselleria oblidàs completament el manteniment dels centres", ha respost Vera a la interpel·lació de la diputada de Més per Menorca Joana Gomila. La representant ecosobiranista ha reclamat que les polítiques educatives s'enfoquin en la reducció de ràtios, la millora de l'oferta de formació professional i la millora de les infraestructures educatives, en lloc d'aplicar mesures de segregació per llengua. "Li deman que no perdi temps a implantar la segregació de llengües que els centres no han demanat, només Vox", ha dit Gomila.

Per la seva banda, Vera ha remarcat la seva intenció de "treballar pel benestar dels alumnes i el professorat" i ha criticat que "la situació avui dia és lamentable i en alguns casos, calamitosa", pel que fa a les infraestructures educatives. "Batles de tots els colors es posen en contacte amb nosaltres per això", ha continuat, i ha responsabilitzat l'anterior conseller, Martí March, de la situació. A més, Vera ha destacat que hi ha molts centres de les Balears que "no compleixen la Llei d'accessibilitat" i altres que "no poden accedir al servei de menjador".

Augment de pressupost

El conseller ha explicat que també es respondran altres necessitats dels centres com la climatització, amb un pla pilot per determinar-ne el cost i la magnitud de les intervencions que seran necessàries. Per acabar, Vera ha avançat que els pressupostos de la Conselleria d'Educació i Universitats per executar o iniciar actuacions el 2024 augmentaran un 62% respecte del 2023, i passaran de 95 milions d'euros a 154.

stats