Societat 20/07/2023

Un graduat en empresarials s'encarregarà de les infraestructures educatives del Govern

Mateu Suñer té el repte de construir nous centres educatius i modernitzar els existents, per fer front a l'increment de l'alumnat en els darrers anys

2 min
Els barracons que són davant l'escola des del setembre passat. ISAAC BUJ

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats ja té un nou gerent de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec). És Mateu Suñer Servera (Porreres, 1975), graduat en Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra. Ocuparà un càrrec que ja va exercir entre 2013 i 2015, durant el Govern de José Ramon Bauzá. Des de l'any 2004 ha estat vinculat a l'Institut, on també ha fet de cap d'Administració i Comptabilitat i de director de l'Àrea Econòmica i Financera. Més enllà de l'àmbit educatiu, també ha fet feina per Air Europa i per Spanair.

Mateu Suñer Servera, nou gerent de l'Ibisec.

Al capdavant de l'Ibisec, Suñer Servera tindrà reptes importants. La població escolar no ha aturat de créixer en els darrers anys, però el nombre d'escoles no ho ha fet al mateix ritme. El Govern sortint va preveure que en els pròxims vuit anys, per fer front a aquesta situació, caldrà construir entre 15 i 18 nous centres educatius, causa a la qual s'hauran de destinar 170 milions d'euros. Ara per ara, els més imminents són els nous CEIP de Caimari, de Can Picafort, del Mercadal i de Ciutadella, alguns de les quals ja varen sortir a licitació abans del canvi polític.

Centres educatius superpoblats i amb barracons

També hi ha el cas de centres com l'IES Porreres i el de Sineu. En el primer cas, va ser construir per acollir 12 cursos, però en té 25. Això fa que hagin hagut de convertir espais comuns en aules, i no es poden permetre tenir sales específiques per fer música, tecnologia o laboratori. Per altra banda, l'IES Sineu té una capacitat teòrica de 600 alumnes, però en té matriculats 1.100, raó per la qual ha de comptar amb sis aules prefabricades.

Una altra qüestió prioritària són els centres que, a causa de la seva antiguitat, presenten mancances importants en matèria d'accessibilitat. És per això que, en la línia de potenciar l'educació inclusiva que pretén el nou Govern, s'haurà de fer feina per eliminar barreres arquitectòniques i construir banys adaptats als centres d'arreu de les Illes.

stats