Política 23/02/2023

El Consell de Menorca acusa el PP de falsejar un presumpte cas d'irregularitats

Els conservadors havien afirmat que s'acceptaven sol·licituds d'ajudes a estudiants fora del termini de la convocatòria

Iván Martín
2 min
Imatge de la seu del Consell de Menorca a Maó.

MAÓIndignació a l'equip de govern del Consell de Menorca, que s'ha vist obligat a treure un comunicat per defensar el procés d'atorgament de les beques a alumnes que cursen els seus estudis fora de l'illa. L'objectiu de l'atac del PP ha estat el conseller d'Educació, Miquel Maria, curiosament qui va assenyalar Anticorrupció d'unes presumptes irregularitats en l'adjudicació de contractes menors a un membre de l'Institut Menorquí d'Estudis.

La màxima institució de l'illa ha assegurat que l'acusació del PP és falsa i ha lamentat que posi en dubte i desprestigiï la feina del personal tècnic i administratiu del Consell, en concret dels membres de la comissió avaluadora d'aquesta convocatòria, en la qual no va participar cap conseller.

El criteri que aplica aquesta comissió i el Consell en general per a les seves convocatòries de beques o subvencions és intentar que aquestes sempre acabin essent concedides als sol·licitants que reuneixen els requisits. Hi ha, certament, dos terminis ineludibles: la data límit de presentació de les sol·licituds, i el termini màxim de justificació de les subvencions. Entre aquests dos terminis, hi ha un període en què el Consell pot demanar l'esmena de deficiències, bé perquè no s'ha presentat tota la documentació requerida, o perquè hi ha algun dèficit o equivocació per part del sol·licitant. En aquest cas, la comissió dona deu dies al sol·licitant per esmenar la documentació que ha presentat. És en aquest termini que la comissió avaluadora no ha aplicat un criteri inflexible, i si la nova documentació s'ha presentat més tard dels deu dies l'ha admesa igualment, sempre amb l'objectiu que les beques puguin ser concedides i beneficiar tots els sol·licitants que hi tenen dret.

El conseller Maria ha estat contundent en la resposta a la formació conservadora: "El Partit Popular està acusant d'irregularitats els tècnics i administratius que han pres part en la comissió avaluadora, que han fet una feina excel·lent i amb gran dedicació": I ha afegit: "Si pretenen que el Consell denegui la beca d'estudis fora de Menorca a una trentena de famílies que la necessiten, que ho digui clarament". El Consell reitera que aquest procés es desenvolupa estrictament amb criteris tècnics, independentment dels responsables polítics, amb la intenció que les ajudes arribin al màxim de famílies de Menorca.

stats