Política 07/04/2020

El Govern comença a treballar en el desconfinament a les Balears

La presidenta, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia Gómez, es reuneixen amb experts sanitaris per tractar propostes

Ara Balears
2 min
200316 - Palma , Coronavirus - IB06

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que el desconfinament es farà de manera "àgil" i "eficient" perquè la població torni a la normalitat com més aviat millor. Aquest procés s'haurà de fer seguint estratègies sanitàries que protegeixin les persones, segons ha explicat l'Executiu balear, que ja treballa amb experts sanitaris per fer un seguiment del covid-19 a les Balears i tractar propostes de com fer el desconfinament que, de moment, està decretat fins al 26 d'abril. El Govern, però, no ha detallat cap mesura concreta.

Armengol, acompanyada per la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, s'ha reunit aquest dimarts amb membres del comitè d'alerta de seguiment del coronavirus a les Illes. L'objectiu ha estat valorar la situació actual de la malaltia a les Balears, on hi ha 1.369 infectats i 84 morts, segons dades del Ministeri de Sanitat. Malgrat que el pic tingui una forma d'"altiplà" i que ja comenci a "davallar", com va dir aquest dilluns el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses de la Conselleria de Salut, Javier Arranz, el confinament no s'aixecarà abans a l'Arxipèlag que a la resta de l'Estat.

El que ja és segur és que no n'hi haurà prou que la corba epidemiològica canviï la direcció i entri en descens per considerar resolta la crisi sanitària. Sense un tractament o una vacuna, el virus continuarà el seu recorregut, saltant entre persones que encara no han contret la malaltia i provocant nous brots arreu del país.

Els experts donen per fet que el patogen ha arribat per quedar-se i fa setmanes que l'estratègia d'actuació passa per no lluitar contra el virus, sinó incorporar-lo a la normalitat. Però aquesta suposada "normalitat" que ha d'arribar quan s'aixequin les mesures de confinament i la població pugui tornar als seus llocs de feina, sortir al carrer i omplir l'agenda d'activitats d'oci, no serà tan fàcil d'aconseguir: es trigarà mesos a assolir-la i, tot i així, serà diferent d'allò a què tothom estava acostumat.

stats