Política 24/05/2018

L'Ajuntament té menys d'un mes per trobar una empresa de seguretat privada per a Sant Joan

Ciutadella declara desert el concurs per adjudicar el servei de seguretat privat i cerca alternatives, mentre que el Partit Popular critica la falta de previsió i l'encariment que suposarà per al Consistori

Ara Balears
2 min
El Pla Director de Seguretat de les festes s'hauria de complementar amb els efectius de seguretat privada.

CiutadellaL'equip de govern de l'Ajuntament de Ciutadella haurà d'accelerar els tràmits per complir el Pla director de seguretat de les festes de Sant Joan. El concurs públic que havia convocat la institució per atorgar la concessió per als pròxims dos anys de la seguretat privada a les festes patronals s'ha declarat desert, circumstància que deixa menys d'un mes de marge per contractar de manera directa una empresa de seguretat privada que tingui prou logística per destinar els recursos suficients per a actes massius com els Jocs del Pla, que exigeixen un total de 86 efectius.

Des de l'Ajuntament de Ciutadella han reaccionat a través d'un comunicat en el qual s'indica que es treballa per poder disposar dels efectius que marca el Pla director de seguretat. Segons el Consistori. "s'ha posat en marxa la maquinària administrativa per garantir la presència dels efectius necessaris, tot apel·lant a l'interès general de la festa i tenint en compte els terminis de què es disposa". El comunicat també deixa palès que "l'equip de govern estudia totes les opcions possibles per tal de satisfer els requeriments del Pla director, la modificació del qual va ser aprovada la setmana passada en el ple municipal. L'objectiu prioritari és garantir unes festes segures i espectaculars".

Per la seva banda, el portaveu del Partit Popular a Ciutadella, Joan Benejam, acusa l'equip de govern de "falta de previsió" i recorda que "han tingut temps per preveure que es podria arribar a aquests moments, amb la desgràcia que ara no hi ha temps material per establir les bases per a un concurs nou". En qualsevol cas, Benejam creu que la solució requereix "pagar més a una empresa de seguretat privada o prescindir del servei, tot esperant que les festes de Sant Joan es desenvolupin sense incidents".

stats