Política 17/07/2019

Ciutadans demana a Truyol que doni explicacions sobre Son Busquets en el ple de l'Ajuntament

El Pi reclama a Defensa que suspengui la subhasta dels terrenys perquè posa en perill la construcció d'habitatge públic

Ara Balears
2 min
Ciutadans demana explicacions a Truyol sobre Son Busquets davant el ple de l'Ajuntament

PalmaEl grup municipal de Ciutadans ha exigit la compareixença en el pròxim ple de l'Ajuntament de Palma de la regidora Neus Truyol per explicar des de quan coneixia la decisió del govern sobre la subhasta dels terrenys de Son Busquets, informa Efe.

La portaveu del grup municipal, Eva Pomar, considera que “la decisió de l'executiu de Pedro Sánchez de subhastar Son Busquets és la confirmació de la seva deixadesa i menyspreu cap a la nostra ciutat”, ha indicat aquest dimecres en una nota de premsa.

Pomar ha reclamat a Truyol que “expliqui en el ple des de quan coneixien la decisió i per què s'ha ocultat als grups de l'oposició i al conjunt de la ciutadania”. A més, la portaveu ha denunciat que “ha existit ocultisme i connivència amb la decisió del govern central”.

Proposta d'El Pi

Per part seva, el grup parlamentari d'El Pi ha presentat una proposició no de llei per instar el Ministeri de Defensa a suspendre la subhasta per privatitzar els terrenys de l'antic quarter de Son Busquets a Palma perquè "posa en perill la construcció de més de 800 habitatges públics".

"És un canvi injustificat de posicionament respecte de la intenció expressada, fa només 9 mesos, de col·laborar amb el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma per proporcionar habitatges assequibles", ha assenyalat el diputat regionalista Josep Melià amb referència a la decisió de l'executiu central.

"Les intencions de Defensa afavoreixen l'especulació i dificulten enormement un projecte d'habitatges públics reclamat unànimement per tota la societat", indica El Pi en un comunicat.

En la proposició no de llei, el partit advoca per detenir "el procés de privatització" de Son Busquets i cedir el solar "a un preu just" a l'Ajuntament de Palma perquè impulsi la construcció d'habitatge públic assequible.

"El govern de l'Estat riu de les necessitats dels ciutadans d'aquestes illes i mostra la seva insensibilitat davant un dels principals problemes d'aquesta comunitat, com és la dificultat d'accés a un habitatge", ha incidit el diputat Melià.

stats