Societat 16/07/2019

Defensa treu a subhasta Son Busquets i posa en perill la construcció d'habitatge públic

L’Ajuntament de Palma assegura que “tenien coneixement de manera informal” d’aquesta decisió, que va prendre el Consell de Ministres divendres passat

A. T.
2 min
Cort frena amb Son Busquets per consensuar el projecte

PalmaEl Ministeri de Defensa ha anunciat aquest dimarts que treu a subhasta el quarter de Son Busquets per un import de 45 milions d'euros. Aquesta decisió, presa divendres passat al Consell de Ministres, pot posar en perill el pla iniciat l'any 2018 per part de Cort a fi de crear-hi 830 habitatges de protecció oficial, un 30% dels quals havien de ser públics. Des de l'àrea, han afirmat que coneixien aquesta decisió "de manera informal" i que continuaran treballant perquè la titularitat continuï sent pública.

Tot i que ara la propietat podria passar a ser privada, la regidora d'Urbanisme de Palma, Neus Truyol, assegura que "es pot obligar" que es compleixi la previsió inicial de l'Ajuntament i subratlla que "la planificació urbanística de Son Busquets s'ha de portar a terme, malgrat que no sigui de manera pública". De moment, el Consistori no sap si participarà en la subhasta, ha assenyalat Truyol.

En aquesta línia, MÉS - Estimam Palma ha declarat que "s'oposa a la subhasta de Son Busquets per part del Ministeri de Defensa". El seu dirigent, Antoni Noguera, ha defensat que "el Ministeri no pot fer negoci o especular amb solars públics davant les necessitats d'habitatge que té Palma". En aquesta línia, ha considerat "absurda" la compra de les instal·lacions de Son Busquets d'una administració a l'altra, ja que s'ha de facilitar la "resposta a les necessitats socials".

Sorpresa per a l'oposició

El regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma, Julio Martínez, ha assenyalat que els ha sorprès la "manca d'informació que han rebut per part de l'equip de govern" i es demanen si ells mateixos coneixien la decisió del Consell de Ministres. Segons Martínez, els consta que el batle de Palma, José Hila, hauria viatjat aquest dimarts a Madrid per tractar aquest tema.

Per la seva banda, Ciutadans ha qüestionat "com és possible que s'hagi anunciat la construcció d'aquests habitatges sense tenir fermada la cessió del solar". Eva Pomar, portaveu de Cs a l'Ajuntament, ha criticat "el poc poder de negociació de l'equip de govern davant el Ministeri de Defensa".

stats