Política 29/10/2019

El CIS augura a les Balears una clara victòria del PSIB, que obtindria quatre diputats davant un del PP

La macroenquesta atorga dos escons a les Illes a Ciutadans, un o dos a Unides Podem i un o cap a Vox

Ara Balears
1 min
Acte electoral del PSIB de les passades eleccions

PalmaLa macroenquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicada aquest dimarts sobre la intenció de vot a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre atorga un total de quatre diputats al PSIB, un més del que va obtenir en la convocatòria del passat mes d'abril. Aquest escó el prendria a Unides Podem, partit que segons el CIS trauria entre un i dos diputats, davant els dos que té ara, o a Vox, que podria perdre que el té.

En canvi, l'enquesta deixa el PP a les Illes només amb el diputat que ja té en l'actualitat, mentre que, de manera sorprenent, li dona dos escons a Ciutadans, un més del que va obtenir a l'abril. A Més País no se li atorga representació.

A escala estatal, el PSOE aconseguiria entre 133 i 150 escons a les eleccions del 10 de novembre i el PP se situaria segon, amb entre 74 i 81 escons. Cs i Unides Podem es trobarien en un empat a la tercera posició. El partit d'Albert Rivera aconseguiria entre 27 i 35 escons, mentre que el de Pablo Iglesias, entre 27 i 33. A Vox se li auguren de 14 a 21 diputats. L'intent d'Íñigo Errejón de moure el tauler polític amb la seva candidatura quedaria en fracàs i només aconseguiria dos escons. L'enquesta s'ha fet entre el 21 de setembre i el 13 d'octubre, en un període en què l'Estat s'abocava a la repetició electoral i just abans que el Tribunal Suprem fes pública la sentència del judici del Procés.

stats