Política 10/04/2019

Catalina Cladera: "Deman a la gent que pensi a anar a votar perquè ens hi jugam molt, tant el 28-A com el 26-M"

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques ha parlat aquest matí al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio

Ara Balears
2 min
La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, durant la seva compareixença.

PalmaLa consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de les Illes Balears i candidata del PSIB al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha remarcat aquest matí al programa 'Al Dia' d'IB3 Radio la necessitat "d'anar a votar" perquè "ens hi jugam molt, tant el 28-A com el 26-M".

Sis mesos després de la tragèdia de Sant Llorenç, Cladera ha assegurat que "s'han destinat més de 100 milions d'euros a pal·liar els danys de la torrentada i des del Govern encara treballam per recuperar les zones afectades per la tragèdia". La consellera també ha volgut destacar que aquest cap de setmana, "han començat 17 nous operadors a la plantilla de l'112" i ha remarcat que "al Govern continuam fent passes per configurar un nou model de gestió de les emergències". Per tancar el tema de la torrentada del Llevant de Mallorca, Cladera ha recordat que "hi ha 800 expedients oberts per qüestions d'habitatge a causa de la torrentada, però ja hem donat sortida a 217".

Després de les declaracions de Casado aquest dimarts a Menorca i Eivissa, on assegurà que eliminaria l'ecotaxa, Cladera ha recordat que "fins ara hem recaptat 200 milions d'euros gràcies a l'Impost de Turisme Sostenible i enguany està previst que entrin 100 milions més a les arques autonòmiques".

Cladera també ha parlat sobre les conseqüències que tindrà el nou REB i ha assegurat que "amb el REB s'ha fet un salt qualitatiu molt important, però sempre diré que hi ha molt més per fer. Hem avançat de manera significativa". A més, la consellera ha afegit que "el nou REB farà que en els propers pressupostos generals de l'Estat hi hagi un fons d'inversió. Per tant, més inversió per a les Illes".

La candidata del PSIB al Consell de Mallorca també ha analitzat la polèmica sorgida durant els darrers mesos per la construcció de l'autopista Llucmajor-Campos afirmant que "quan veig les fotos de Llucmajor-Campos pens que aquest tipus d'obres no s'ha de repetir. No és el model de vies que hi ha d'haver a Mallorca per solucionar el problema de la mobilitat. Hem de fomentar formes alternatives de transport".

stats