Política 09/04/2019

Casado promet que eliminarà l'impost turístic i l'equipara a la turismofòbia

El candidat del PP al Congrés es presenta a Menorca com l'estendard contra el "pancatalanisme" a les Balears

Ivan Martín / Ara Balears
2 min
El president del PP, Pablo Casado, en un acte electoral a el Castell -Menorca-

Es CastellEl candidat del PP al Congrés, Pablo Casado, ha presentat la seva candidatura a Menorca i Eivissa aquest dimarts. El seu discurs s'ha basat, principalment, amb la "necessitat d'eliminar la turismofòbia" i a remarcar els gran beneficis del turisme per a les Illes Balears. Casado ha promès a Eivissa que si guanya les eleccions del 28 d'abril i arriba a governar suprimirà l'impost del turisme sostenible i ha qualificat d'"inacceptable" que hi hagi turismofòbia, situant-la al mateix pla que la taxa turística.

Mentre que a Menorca Casado ha remarcat que el seu partit apostaria per la "seguretat jurídica" del sector turístic amb mesures com ara condemnes de presó per l'ocupació d'habitatges. A Eivissa, ha anat més enllà, i ha assegurat que l'objectiu del seu partit no és només apostar pel turisme, sinó que pretenen eliminar "l'entossudiment, excloent i gairebé xenòfob, en contra dels turistes", perquè "creen ocupació i són un valor afegit". A més, ha recriminat a la presidenta de les Balears, Francina Armengol, que hagi oblidat les reclamacions sobre finançament perquè "el PSOE posa el puny i la rosa per damunt dels interessos dels ciutadans".

Durant el seu discurs a Eivissa, Casado ha remarcat també la necessitat de "facilitar" tant als empresaris com als treballadors turístics perquè puguin continuar desenvolupant-se a través de la "internacionalització, la digitalització i l'aposta pels emprenedors".

Estendard contra el "pancatalanisme" a les Balears

El candidat del Partit Popular a la presidència del govern espanyol, Pablo Casado, ha defensat la "unitat d'Espanya" a l'acte electoral que s'ha fet a la població menorquina del Castell aquest dimarts, i s'ha presentat com a única opció per combatre el "pancatalanisme" a les Balears. De fet, Casado ha assegurat: "Els Països Catalans no existeixen ni existiran quan nosaltres arribem al govern. Defensarem una Espanya respectuosa amb tothom però unida". En matèria lingüística, Casado ha reiterat la necessitat que l'idioma no sigui mai una "barrera" ni un "impediment" i ha titllat la política lingüística de "xenofòbia que intenta ocultar l'odi a allò que és diferent".

El PP recupera ETA com a arma electoral

El líder dels populars, que només ha congregat 150 persones –la majoria càrrecs orgànics de la formació conservadora– també ha apel·lat al "vot útil" per "expulsar" Pedro Sánchez del govern per "haver pactat amb els separatistes Otegi i Torra", i ha recordat que "els socialistes són molt durs amb els constitucionalistes i molt dèbils amb aquells que volen trencar la unitat d'Espanya".

"No passaré per on el secessionisme, el comunisme i els terroristes d'ETA volen que passi. Pedro Sánchez és el president més radical i sectari que ha tingut aquest país, un perill públic", ha afirmat el popular, que ha acusat Pedro Sánchez de "preferir les mans tacades de sang a les mans pintades de blanc". "No seuré a parlar amb Bildu perquè són uns terroristes que han matat 800 persones i no han renegat de la violència etarra. Em sap greu, molt senyor Ábalos i senyor Sánchez", ha insistit, i ha instat els socialistes a dir que "no volen" els vots d'EH Bildu i Arnaldo Otegi.

A més, Casado ha continuat el seu repertori amb el president del govern espanyol com a principal objectiu. El candidat del PP al Congrés s'ha mostrat convençut de guanyar les eleccions i "recuperar el rumb d'Espanya, evitant que el país caigui en mans d'aquells que el volen destruir".

stats