Política 16/05/2023

La campanya electoral fa somiar Més per Menorca per obtenir el Consell

Jaume Garau dirigeix la campanya dels sobiranistes

Iván Martín
2 min
Noemí Garcia i Josep Juaneda a una presentació de propostes electorals.

MAÓSota el lema 'Les persones primer', Més per Menorca ha centrat una potent campanya electoral, dirigida pel consultor Jaume Garau. La creativitat de les presentacions de propostes, els temps escollits, la imatge projectada, unides a la serenor del candidat al Consell, Bep Juaneda, ha disparat la il·lusió continguda a les files sobiranistes. La posada a escena de les diferents agrupacions d'electors, liderades principalment per membres de Més, també ajuden a un projecte d'illa que podria sacsejar la màxima institució el 28 de maig.

El PSOE té actualment quatre consellers; Més, tres, i una Unides Podem. Segons algunes enquestes internes dels menorquinistes, que tal vegada podrien ser interessades per traslladar una imatge guanyadora, la presidència compartida del Consell estaria a prop. No serà fàcil per a r aJuaneda i pel nombre dos de la candidatura, Noemí Garcia, que ha encaixat perfectament en el projecte polític. Que el PSOE baixi un conseller i aquest el guanyi Més, o que en davallin un els socialistes i Més els mantingui tots tres són escenaris factibles.

Cal recordar que Més arriba a la cita amb les urnes després d'un important procés de renovació intern. El lideratge de Juaneda avança a passes agegantades, guanyant en presència i en el debat d'idees. És ciutadellenc, on Més manté un nínxol de vots molt potent, però s'ha mogut bé per la zona de Llevant i el centre de l'illa respon a la crida gràcies a les confluències de l'Entesa de Ferreries i es Mercadal.

Unides Podem, a conservar el conseller

Mentrestant, el relleu al capdavant d'Unides Podem també resulta interessant. Cristina Gómez, que concorrerà a les eleccions com a candidata al Parlament ha deixat pas a Nati Benejam, candidata al Consell i que transmet senzillesa i valentia a l'hora de prendre decisions. Els recursos d'Unides Podem són infinitament inferiors a Més, però la campanya té com a finalitat consolidar la conselleria que ostenten.

stats