Política 10/12/2018

Els bisbes catalans qüestionen la presó preventiva dels presos polítics

La Tarraconense confia que les autoritats judicials resoldran els recursos de manera ràpida

Acn
1 min
Els bisbes catalans es mostren preocupats pels presos

BarcelonaEls bisbes catalans han qüestionat la presó preventiva dels polítics independentistes i han mostrat la seva "profunda preocupació" per la vaga de fam que han iniciat quatre d'ells. "Costa d'entendre la llarga presó preventiva", ha apuntat en nom seu el vicesecretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, Norbert Miracle, en resposta a una carta publicada al diari ARA per part de la germana de Jordi Turull.

La Tarraconense confia que les autoritats judicials competents resoldran "de manera ràpida i ajustada al dret" els recursos plantejats, i que el futur judici serà "amb plenes garanties i en el mínim període de temps possible". En un comunicat en forma de carta de resposta, els bisbes també es mostren preocupats per la vaga de fam que han començat Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Josep Rull, perquè "posa greument en perill la seva salut i la seva vida".

"Aquesta iniciativa mostra la situació excepcional en què estan aquests i altres dirigents catalans en presó preventiva", afegeixen els bisbes, que ja al juliol van celebrar l'acostament dels presos. Segons Miracle, la Tarraconense vol que s'arribi a una solució "justa" per als polítics empresonats, "que ajudi a la pau social". També subratlla que, tal com va avançar l'ARA, els bisbes que tenen polítics empresonats en centres situats a les seves diòcesis els han visitat de manera discreta, i ho faran de nou al Nadal.

stats