Política 01/10/2020

Biel Company carrega contra l'IMAS per manca de transparència en l'explotació de menors tutelades

El líder de l'oposició al Parlament critica que ningú dimiteixi tot i que des del març hi ha hagut més víctimes

Ara Balears
1 min
El president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company

PalmaEl president del PP balear i líder de l'oposició al Parlament, Biel Company, ha carregat aquest dijous contra l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) per manca de transparència i eficàcia en la gestió de l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelades per la institució. "Primer ho varen amagar, després varen rebutjar la investigació que vàrem demanar i ara reconeixen que continua havent-hi casos d'explotació sexual de nins tutelats", ha afirmat el popular al seu compte de Twitter. També ha criticat que a ningú li caigui la cara de vergonya ni dimiteixi.

El president de l'entitat, Javier de Juan, va reconèixer aquest dimecres que des del mes de març s'han detectat nous casos d'explotació sexual, però no va especificar quants, com va informar l'ARA Balears. De Juan va presentar dimecres les conclusions de l'informe elaborat per la comissió d'experts en relació amb l'explotació sexual de menors tutelats pel Consell, acompanyat per la coordinadora del grup de treball, Noemí Pereda.

L'informe, que arriba quatre mesos tard, "compleix els seus objectius", segons va assegurar la coordinadora. Aquests eren "avaluar l'eficàcia dels protocols, elaborar propostes i emetre un informe". Malgrat això, les principals deficiències destacades pels experts, segons Pereda, han estat que cal més "difusió dels protocols" en aquesta matèria –que han funcionat en tot moment, segons Pereda– i que s'ha de millorar la "variabilitat de temps en la detecció i atenció d'aquests casos".

stats