Política 31/05/2018

A Favàritx, en autobús públic

La iniciativa que impulsa el Consell i el Govern només s'efectuarà aquesta temporada turística, mentre es tramita la llicència per habilitar una zona d'aparcament per al 2019

Iván Martín
1 min
El far de Favàritx i les platges verges són alguns dels atractius que desperten l'interés de molts turistes.

MaóA partir de demà i fins a finals d'octubre l'accés a la zona de Favàritx queda restringit. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Conselleria balear de Medi Ambient i el departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca en virtut dels problemes de saturació que s'han viscut els darrers anys i la decisió d'un particular de no cedir els seus terrenys, que s'empraven perquè els turistes hi estacionassin els seus vehicles.

Així, demà s'inicia el servei de transport públic amb autobusos des de l'estació de Maó. A banda dels autobusos, també podran accedir-hi els vehicles de transport públic discrecional que no necessitin aparcar a la zona, com per exemple taxis o minibusos. Des de mitjan juny i fins a mitjan setembre l'autobús tindrà una freqüència de 13 sortides diàries. La Conselleria balear de Medi Ambient ha contractat una persona per vigilar i informar. El conseller insular de Mobilitat, Miquel Preto, ha explicat que l'objectiu del Consell és "garantir-hi l'accés, en cap cas prohibir-lo", i ha recordat que la iniciativa només es durà a terme aquest estiu.

Paral·lelament, Govern i Consell tramiten les corresponents llicències per dotar l'àrea de Favàritx d'una zona d'aparcament per al 2019. El Pla d'Ordenació de Recursos Naturals del Parc Natural de l'Albufera del Grau s'aprovà el 2003 i aquest document donava un marge de dos anys per tenir un Pla Rector d'Ús i Gestió, eina bàsica per senyalitzar les zones destinades a aparcament i les seves característiques.

stats