Política 31/12/2023

Arran reivindica la defensa de la llengua amb un mural i una pintada a la Conselleria

Censuren que l'arribada de PP i Vox al Govern ha suposat "un desacomplexament en l'ofensiva contra el poble treballador català"

ARA Balears
1 min
Mural

PalmaArran, en el marc de la Diada de Mallorca, ha reivindicat la llengua amb un mural i amb una pintada a la Conselleria d'Educació. Segons censuren, l'arribada del PP i Vox al Govern de les Illes Balears ha suposat "un desacomplexament en l'ofensiva contra el poble treballador català". Així, critiquen que el partit d'ultradreta ha portat la proposta d'eliminar l'Oficina de Drets Lingüístics i canviar-la per l'Oficina de Garantia de Llibertat Lingüística, fins i tot, arribant a proposar la sanció a organismes públics que mantinguessin el català. A més, lamenten que amb l'arribada al poder, els populars ja han creat l'Oficina de Defensa per les Víctimes de l'Ocupació il·legal i han eliminat la Direcció General de Política Lingüística, a més de les conselleries d'Igualtat i Medi Ambient.

PintadA

En un comunicat, han carregat contra les polítiques de l'actual Govern i la "persecució al català i a la cultura catalana". "En els darrers mesos hem vist com es du a terme més segregació lingüística, com s'arracona la llengua al sector públic fent-la només opcional, com es canvia la Diada de Mallorca i un llarg etcètera d'atacs sistemàtics a la llengua i la cultura", han criticat.

stats