Política 30/03/2021

Armengol, sobre la petició del PP d'una comissió de fons europeus: "És curiós que el partit de la caixa B demani transparència"

La presidenta del Govern i Biel Company es retreuen les abstencions dels seus partits en les votacions de les ajudes directes i el REB

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en el ple del Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i el portaveu del PP, Biel Company, han protagonitzat un estira-i-arronsa per la petició del popular de crear una comissió parlamentària per controlar la transparència de la gestió dels fons europeus a les Balears. "En el Parlament hi ha els representants del poble. Per què no accepta la comissió?", ha demanat Company. "És curiós que el partit de la caixa B demani transparència", ha dit per la seva part Armengol, qui ha assegurat que els fons es gestionaran "amb transparència".

Però els retrets no han aturat aquí, perquè Company ha carregat contra la creació de sis places de Fons Europeus a la Conselleria "a 80.000 euros l'any" i ha subratllat que l'STEI ha denunciat aquest fet. "Cerquen funcionaris afins, i no ho dic jo, ho diu l'STEI", ha continuat. El líder popular també ha fet referència a les ajudes directes de l'Estat, i ha lamentat que "s'hagin perdut 145 milions d'euros" respecte de la xifra inicial que va anunciar el Govern.

A més, ha remarcat que "si s'hagués complit el REB des del 2019" les Balears ja haurien rebut "1.000 milions d'euros". "No s'enfadi, no es posi nerviosa i governi. Deixi de veure feixistes per tot arreu, deixi de fer oposició a l'oposició i accepti la comissió", ha afegit. Company ha retret a la presidenta que el PSOE s'abstingués en la moció del Senat sobre el REB, que malgrat això va tirar endavant i exigeix que es reuneixi la Comissió Mixta que ha de calcular el factor d'insularitat del règim especial abans que acabi el trimestre.

Per la seva part, Armengol ha criticat els populars per haver-se abstingut en la votació del Congrés per validar el decret d'ajudes de l'Estat i per haver votat en contra del decret perquè el govern espanyol gestioni els fons europeus. "Se'n tem que el seu partit va votar en contra del decret de fons europeus?", ha qüestionat la cap de l'Executiu. "I es va abstenir en la votació per les ajudes estatals. No em compari això amb històries del Senat", ha conclòs.

stats