Política 19/03/2021

Armengol: "El nostre objectiu no és la Setmana Santa, sinó salvar la temporada d'estiu"

La presidenta del Govern ha recalcat que les restriccions aplicades a l'Arxipèlag han fet que les Illes siguin la segona comunitat amb menys mortalitat per 100.000 habitants

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, arribant al Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest divendres que l'objectiu de les Balears "no és la Setmana Santa, sinó salvar la temporada d'estiu". La cap de l'Executiu, que ha fet aquestes declaracions al programa 'Hoy por hoy' de la cadena Ser, ha tornat a subratllar que les Illes mantenen unes restriccions "molt dures" per Setmana Santa perquè "és un període de risc i és fonamental contenir l'augment de contagis". Armengol ha destacat que les mesures restrictives han permès a l'Arxipèlag ser la segona comunitat de l'Estat amb menys mortalitat per 100.000 habitants.

Quant a la polèmica generada per l'arribada de turistes alemanys a les Balears, la presidenta balear ha apuntat que és "un debat general" que no tan sols afecta les Illes: "Un mallorquí no pot anar a Madrid i sí que pot un francès. Ocorre a tot l'Estat. També a Alemanya, on la mobilitat interior està tancada, però els seus ciutadans poden venir a Espanya", ha dit Armengol.

La cap de l'Executiu ha recordat que durant els pròxims dies els controls i les condicions per entrar a les Illes s'enduriran per a tots els viatgers espanyols i els turistes estrangers que vinguin de països classificats com de risc. "Controlam amb PCR negativa tots els ciutadans espanyols sigui quina sigui la incidència del seu territori. Tenim aquesta seguretat", ha dit. Armengol també ha valorat el passaport europeu de vacunació: "Entenem que el certificat de vacunació és una bona manera de moure's, però no és l'única. És fonamental que es vacuni tothom", ha recalcat la presidenta.

La presidenta de les Illes ha assenyalat que els gairebé 1.000 milions d'euros en ajudes directes que rebran del govern espanyol els sectors afectats per la pandèmia "són necessaris i fonamentals per poder fer front a la crisi econòmica".

Per altra banda, Armengol també ha parlat de la situació política a Madrid i Múrcia. "El que es veu a la Comunitat Madrid és molt intens. Aquí tenim la sort de tenir un govern estable. Hem demostrat que l'esquerra sap governar en coalició des de l'acord i el diàleg. En canvi, a la dreta li costa molt", ha manifestat. A més, ha afegit que "ara, en el moment en què ens trobam, no és apropiat per eleccions anticipades ni mocions de censura".

stats