Política 11/06/2020

Armengol visita Menorca per demanar a les institucions "reprogramar" projectes

Demana que es prioritzin inversions per fer front al covid-19

Ivan Martin
2 min
La presidenta del Govern ha traslladat als responsables polítics de l'illa la necessitat de replantejar projectes.

MaóLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha traslladat aquest dijous al Consell de Menorca i a tots els ajuntaments de l'illa la necessitat de "reprogramar" els projectes amb fons de l'Impost del Turisme Sostenible no executats, amb l'objectiu de "prioritzar" les intervencions per combatre els efectes socials i econòmics causats pel covid-19.

Així ho ha explicat Armengol en una compareixença conjunta amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora: "En aquests moments, totes les administracions públiques tenim el deure de reprogramar pressupostos i plantejaments que havíem fet, entre ells els de l'Impost del Turisme Sostenible. Hi ha projectes que s'arrosseguen de l'any 2017 o 2018 i encara no s'han iniciat; per tant, tornarem a parlar si encara continuen sent prioritaris o es poden canviar per altres accions".

D'altra banda, la presidenta de l'Executiu autonòmic ha recordat la importància del pla pilot turístic, que permetrà l'arribada d'11.000 alemanys a l'Arxipèlag. "Ens posiciona a escala internacional com a destinació segura, de qualitat i responsable. Hem treballat intensament amb els quatre consells insulars, és un pla per a totes les illes, conscients que l'únic corredor segur ara mateix és Alemanya", ha destacat.

A més, Armengol ha confirmat que el Govern presentarà "en breu" el pla de reactivació econòmica."Són temps excepcionals, històrics, i les prioritats polítiques també. Primer és la sanitat i la salut de les persones, però no ens oblidarem de l'àmbit social i educatiu i la sostenibilitat ambiental, especialment a Menorca, amb temes relacionats amb els recursos hídrics i les energies renovables", ha remarcat.

En canvi, la presidenta de Menorca, Susana Mora, emfasitza les mesures adoptades pel Govern des de l'inici de la pandèmia, com el tancament de ports i aeroports, segons Mora, "en el moment oportú", tot i que ha assegurat que ara és el moment de la reactivació econòmica. En aquest sentit, ha reivindicat la necessitat d'impulsar més subvencions per a autònoms, polítiques per conciliar la vida laboral i familiar, desbloquejar els romanents de tresoreria, l'equiparació dels ajuts entre autònoms de temporada i la resta, així com establir, "quan la situació ho permeti", un corredor segur amb el principal mercat turístic estranger per als menorquins, el Regne Unit.

stats