Política 16/02/2021

Armengol col·loca Joan Carrió al capdavant de l'oficina que gestionarà els fons europeus

Aquest organisme presentarà els objectius estratègics en qüestió de setmanes

1 min
Joan Carrió durant una compareixença en el Parlament la legislatura passada, quan era director general de Pressupostos

Joan Carrió, que va ser director general de Pressupostos la passada legislatura –amb Catalina Cladera com a consellera d'Hisenda–, estarà al capdavant de l'oficina que gestionarà els fons europeus, segons ha avançat aquest dimarts Diario de Mallorca i han confirmat fonts de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura a l'ARA Balears. Segons va explicar la presidenta del Govern, Francina Armengol, divendres, aquesta oficina "canalitzarà tots els projectes" que rebin recursos procedents de la UE.

Juntament amb el nou conseller, Miquel Company, Carrió serà el màxim responsable de la coordinació dels projectes finançats amb els fons de reconstrucció de Brussel·les. Carrió va ser nomenat director general de Finançament de la Conselleria d'Hisenda a l'inici d'aquesta legislatura, però a hores d'ara era director de Gestió i Serveis Generals de Son Espases.

Llicenciat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra, Carrió té un màster en Avaluació d'Intervencions Sanitàries per la Universitat de Castella - la Manxa, un altre en Administració i Direcció de Serveis Sanitaris per la Universitat Pompeu Fabra i un altre en Economia i Gestió de les Hisendes Autonòmiques i Locals per la Universitat de Barcelona. Quant a la seva trajectòria professional, a més d'ocupar dues direccions generals en el Govern, Carrió també ha estat subdirector de Gestió i Planificació Econòmica del Servei de Salut de Castella - la Manxa.

Segons han assenyalat fonts de la Conselleria de Fons Europeus, l'oficina de gestió dels fons europeus es presentarà en qüestió de setmanes i llavors Carrió en detallarà tots els objectius estratègics.

stats