Política 20/09/2022

Armengol, a favor de destinar l'ITS a habitatge

Iago Negueruela acusa el PP de no aplicar el Decret contra el turisme d'excessos a Eivissa

1 min
Armengol, aquest dimarts al Ple.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest dimarts al ple del Parlament que es destinin els fons de l'Impost del Turisme Sostenible (ITS) a matèria d'habitatge. "No està bé que el turista ajudi a això?", ha contestat Armengol a la coordinadora de Ciutadans a les Balears, Patricia Guasp, qui ha qualificat d'"inútil" la mesura de "destinar l'ecotaxa a l'habitatge".

En aquest sentit, la presidenta ha mantingut que aquesta legislatura acabarà amb 1.300 habitatges públics més i que el parc ha crescut un 72% en total. Ara bé, Guasp ha subratllat que "els joves necessiten solucions i no ajudes rompudes" i ha proposat "una bateria de mesures urgents, sensates i fiables".

Negueruela acusa el PP d'incomplir el Decret d'excessos

Per la seva banda, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha acusat el Partit Popular de no aplicar el Decret contra el turisme d'excessos al Consell d'Eivissa. "No s'han dotat els inspectors a què s'havien compromès a principi d'any per a aquesta campanya", ha advertit el conseller.

Tot i que Negueruela ha agraït els populars que "votassin a favor" del decret, ha declarat que els "agradaria" que "ho aplicassin als pocs llocs on governen". Així mateix, ha recordat que "no van assistir a la presentació que va fer el govern britànic contra el turisme d'excessos". "Van fer un lleig a l'ambaixador britànic", ha lamentat

A més, Negueruela ha recordat que el PP "va votar a favor dels autodispensadors als hotels" i ha recordat que el Decret del Govern ja ha permès clausurar locals que promovien el turisme d'excessos. Davant això, la diputada del Partit Popular Maria Cabrera ha acusat el conseller de tenir "una doble vara de mesurar, quant als llocs on governa el PP".

stats