Política 16/11/2021

Armengol, sobre l'estructura del Govern: "Tenim 199 càrrecs, però gestionam 2.400 milions més"

La presidenta nega que l'Executiu estigui sobredimensionat

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en el ple del Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha hagut de fer front en el ple del Parlament d'aquest dimarts a les crítiques pel sobredimensionament del Govern i a les acusacions que la reducció de 15 càrrecs a la qual es va comprometre no s'hagi fet. "Tenim 199 càrrecs, però gestionam 2.400 milions més", ha assenyalat la cap de l'Executiu, en comparació amb els 174 càrrecs de la darrera legislatura del PP i després d'una pregunta de la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp. "Hi ha una diferència important entre un govern que no va fer res i un que fa la gestió de fons públics més gran de la història", ha afegit la presidenta, a més d'assegurar que no pot "acceptar" els retrets de Ciutadans.

Guasp ha criticat que els pressupostos de l'any que ve no compleixen el compromís de reduir 15 càrrecs de l'estructura de l'Executiu i ha lamentat que els comptes dissenyin una estructura institucional "partidista" i no millorin "l'eficàcia i l'eficiència de l'Administració". "Per donar uns serveis públics de qualitat no cal inflar la despesa pública com ens intenten vendre", ha dit la portaveu taronja, qui ha exigit una reducció de la despesa pública. "En què beneficia augmentar un 40% els càrrecs a dit?", ha preguntat.

La portaveu de Cs ha acusat el Govern de fer veure que defensen els recursos públics mentre que "augmenten els alts càrrecs", i ha recordat que l'Executiu ha passat de 64 a 74 alts càrrecs i de 50 a 70 càrrecs de confiança. "És hora d'estrènyer-se el cinturó de la mateixa manera que ho fan les empreses, els treballadors i les famílies", ha afegit Guasp.

Armengol ha contraatacat Guasp i li ha retret que Cs hagi acceptat sense protestar la pujada de sou dels diputats del Parlament. "El que diu és absolutament injust. Per què no han reclamat una baixada del sou dels diputats?", ha demanat. Quant a la reducció de càrrecs, la presidenta ha assegurat que aquesta minva ja s'ha dut a terme. A més, Armengol ha defensat amb vehemència la necessitat de càrrecs per gestionar les polítiques públiques. "En quin món vivim? On creu que eren els directors generals durant la crisi covid?", ha demanat.

Crítiques del PP

El diputat del PP Sebastià Sagreras també ha criticat l'estructura de l'Executiu, així com la poca eficàcia de la reestructuració que va posar sobre la taula Francina Armengol pel febrer. Sagreras de demanat una valoració a la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i ha assegurat que la reducció de càrrecs "ha quedat en no res". "Armengol va prometre reduir 15 càrrecs i no ho ha fet. I va prometre un estalvi de 800.000 euros i en realitat no ha estat ni una quarta part", ha lamentat.

Per la seva part, Garrido ha defensat la reestructuració del Govern i ha assenyalat que s'ha basat en "quotes d'alta eficiència i eficàcia" per gestionar els recursos públics. Com la presidenta, Garrido ha fet referència al salari dels diputats per defensar l'Executiu: "Esper veure com s'incrementa el sou quan venguin els pressupostos del Parlament", ha assenyalat, a més de destacar que el Govern "ha pagat 850 milions d'euros en temps rècord" i "ha aprovat inversions per impulsar la recuperació econòmica".

stats