Política 01/06/2023

Armengol, disposada a anar a les llistes del PSOE a les generals

La decisió final està pendent d'una reunió la setmana que ve a Madrid amb el número 3 dels socialistes

2 min
Francina Armengol i Pedro Sánchez en un acte electoral

PalmaEl nom de Francina Armengol continua agafant força per anar a les llistes del PSOE a les eleccions generals. Segons ha avançat elDiario.es, la líder dels socialistes a les Balears estaria disposada a encapçalar la candidatura amb vista a les generals del 23 de juliol. La decisió final està pendent d'una reunió la setmana que ve a Madrid amb el número 3 i secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán. La presidenta socialista de la Rioja, Concha Andreu, també hi ha donat el vistiplau, mentre que Ximo Puig (País Valencià) i Guillermo Fernández Vara (Extremadura) han declinat formar part de les llistes.

La direcció estatal del POSE ha donat l'ordre a tots els territoris que, veient l'alta mobilització que han tingut la dreta i l'extrema dreta a les autonòmiques, la persona que encapçali la candidatura ha de ser capaç de mobilitzar i aglutinar el vot progressista. Cal recordar que el PSIB ha tret 2.000 vots més que el 2019 i és l'únic partit d'esquerres de les Illes que ha augmentat el nombre de votants, amb una campanya electoral molt presidencialista i centrada en la figura d'Armengol. Per terminis del partit, el pròxim dimecres és el límit per decidir-ho, ja que després ha de passar pel Consell Polític per ratificar-se abans del Comitè Federal el 10 de juny.

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, no descartava aquest dimecres la presència de barons que van perdre la presidència a les llistes per a les eleccions generals. En aquest sentit, Montero va manifestar que la presència o no a les llistes dependrà "de la vocació de les persones", segons el temps que portin, perquè ja no vulguin continuar en el Parlament o perquè vulguin donar pas "a altres generacions que puguin fer oposició de manera més efectiva". El PSOE estarà "encantat" que persones que han obtingut "tan bons resultats en els seus territoris es puguin sumar a les eleccions generals", va recalcar la ministra.

Per part seva, la presidenta del Consell de Mallorca en funcions i líder dels socialistes de l'illa, Catalina Cladera, s'ha descartat per encapçalar la candidatura. "No és el meu objectiu", va assegurar aquest dimecres a la sortida de la primera comissió executiva del partit després de perdre el lideratge del Consell. Respecte a l'opció que Armengol pugui ser la cap de llista, Cladera va subratllar que "és una gran líder del PSIB, la millor presidenta d'aquesta terra, i ho pot fer des de qualsevol lloc. Faci el que faci, treballarà sempre pel bé de les Balears".

stats