Política 31/05/2023

Montero no descarta la presència a les llistes de barons del PSOE que han perdut la presidència

Aquest seria el cas d'Armengol, amb la qual s'especula que podria encapçalar la candidatura socialista a les generals

2 min
Armengol i Montero en una imatge d'arxiu

PalmaLa ministra d'Hisenda i Funció Pública, i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, no descarta la presència de barons que van perdre la presidència a les llistes per a les eleccions generals del 23 de juliol, convocades fa només dos dies pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després dels resultats del 28-M.

En una entrevista a la Cadena Ser, recollida per Europa Press, ha declarat que la presència o no a les llistes dependrà "de la vocació de les persones", segons el temps que portin, perquè ja no vulguin continuar en el Parlament o perquè vulguin donar pas "a altres generacions que puguin fer oposició de manera més efectiva". El PSOE estarà "encantat" que persones que han obtingut "tan bons resultats en els seus territoris es puguin sumar a les eleccions generals".

A les Balears, el nom de Francina Armengol sona amb força. Després de perdre la presidència del Govern, diverses veus apunten que podria ser la candidata a les generals, i compliria la voluntat de la direcció del PSOE: una candidata que mobilitzi i pugui aglutinar el vot progressista. Amb una campanya molt centrada en la figura d'Armengol, el PSIB va superar el nombre de vots de 2019, tot i baixar un diputat pel repartiment dels escons.

Ara per ara la decisió no està presa, ja que obligaria a cercar un o una cap d'oposició que fiscalitzàs la gestió del PP al capdavant de l'Executiu al llarg dels quatre anys. El que sí que és cert és que, pels terminis que té el partit, se sabrà abans del pròxim dimecres 7 de juny. L'Executiva del PSIB l'ha d'aprovar i s'ha de ratificar en el Consell Polític, per després dur-ho al Comitè Federal del PSOE que s'ha convocat per a dia 10 de juny.

stats