Política 31/05/2023

Cladera es descarta per a les generals i farà oposició al Consell de Mallorca

"És la millor presidenta que ha tingut aquesta terra, i ho pot fer des de qualsevol lloc", ha declarat sobre la possible candidatura d'Armengol

2 min
La secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca en funcions i líder dels socialistes de l'illa, Catalina Cladera, s'ha descartat per encapçalar la candidatura del PSOE per les Balears amb vista a les generals del 23 de juliol. "No és el meu objectiu", ha destacat a la sortida de la primera comissió executiva del partit després de perdre el lideratge del Consell diumenge passat. S'especula amb la possibilitat que la secretària general del PSIB, Francina Armengol, pugui ser la cap de llista davant la necessitat de mobilitzar per contraposar la força de la dreta i extrema dreta. "És una gran líder del PSIB, la millor presidenta d'aquesta terra, i ho pot fer des de qualsevol lloc. Faci el que faci, treballarà sempre pel bé de les Balears", ha assenyalat Cladera.

A més, ha confirmat que farà oposició al govern insular de Llorenç Galmés, que ja es veurà si serà en solitari i en minoria amb el suport extern de Vox, o si es durà a terme una coalició amb l'extrema dreta. "El PP intentarà arribar a les generals sense pactar amb Vox, però les veurem plegats al llarg del temps. Si vol tirar endavant pressupostos, lleis i normes importants, haurà de tenir el seu suport", ha subratllat Cladera.

En l'àmbit insular, el PSIB va perdre un dels deu consellers que va obtenir el 2019, tot i que han guanyat 2.200 vots. "Amb el resultat global no podem governar, els socis no han pogut mantenir-se i no podem continuar governant", ha indicat. Unides Podem, per exemple, no ha arribat a la barrera electoral i ha quedat fora del Consell. Davant això, Cladera ja ha apuntat que "toca fer oposició ferma, responsable i rigorosa". El PSOE estarà "molt vigilant perquè no es torni enrere" quant a identitat, cultura, llengua i equilibri turístic. "No volem tornar al model que la dreta i extrema dreta voldran instaurar", ha subratllat.

En el cas de les municipals de Mallorca, han obtingut representació a 44 dels 50 municipis on es presentaven, amb 144 regidors (deu menys que el 2019). S'han perdut batlies "importants" com Calvià, Palma i Marratxí, tot i que hi ha 20 municipis on hi pot haver pactes de govern. "Intentarem salvar el màxim de poder municipal, és la nostra base", ha apuntat.

stats