Política 18/02/2022

Armengol defensa a Menorca el bloqueig de les places turístiques

La presidenta destaca el model territorial i turístic de Menorca

Iván Martín
2 min
La presidenta Armengol i altres autoritats institucionals de l'illa.

MAÓLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha afirmat aquest divendres a Menorca que se ent "orgullosa" del sector turístic de les Illes, i ha defensat el bloqueig de les places turístiques per fer "un salt qualitatiu" a través de la incorporació de criteris de sostenibilitat ambiental: "Cal introduir aquests criteris per aconseguir que la indústria turística balear continuï sent líder". I ha afegit: "Volem que els turistes de qualitat apostin per nosaltres perquè això és el que demanen a tot el món".

D'altra banda, la presidenta de l'Executiu autonòmic ha insistit en els esforços per assolir el màxim suport possible per part d'entitats, associacions i patronals: "Cap normativa turística havia vist abans de la seva aprovació cap discussió social seriosa i cap mesa de diàleg assegut al Consolat de la Mar amb empresaris, sindicats i la Federació Hotelera de Mallorca i el Govern". I ha llançat un missatge al PP: "Varen fet tres decrets turístics sense parlar ni pactar amb ningú, i, en canvi, el bloqueig de les places turístiques es tramitarà com un projecte de llei".

I tot en un dia en què Armengol ha aprofitat per reunir-se amb la presidenta del Consell de Menorca i els representants dels agents socials i econòmics de l'illa per parlar sobre el decret llei per a la circularitat i la sostenibilitat. En aquest sentit, la presidenta ha defensat la decisió del Govern: "L'hem pres a consciència, volem apostar per la qualitat per damunt del volum".

Sobre Menorca, Francina Armengol ha tingut paraules d'agraïment per defensar des de sempre un model territorial i turístic diferencial: "El decret té molt en compte el plantejament turístic de Menorca perquè és un model d'èxit i necessitam entendre que, si volem continuar essent líders en turisme, hem d'assumir els reptes del segle XXI, com el canvi climàtic".

El decret implica una inversió pública de 60 milions d'euros en ajudes a les empreses per a la implementació d'algunes de les mesures que recull la normativa, com la substitució dels llits o les adaptacions de les instal·lacions en matèria de sostenibilitat i circularitat. A més, un acord entre el Govern i els agents socials i econòmics amplia aquesta inversió fins a 102 milions, ja que es va pactar destinar 22 milions d'euros en centres formatius per impulsar la formació contínua dels treballadors, entre els quals s'inclou la posada en marxa del Centre Integrat de Formació Professional d'Hostaleria i Turisme de Ciutadella, un pla de circularitat en destinació i la creació de dos projectes d'innovació i digitalització amb un pressupost de 20 milions d'euros.

stats