Política 30/11/2021

Armengol a Campos (Vox): "L'obsessió dels Països Catalans està dins el seu capet"

La presidenta de les Illes ha advertit el líder del partit d'extrema dreta que "hi ha línies que no es poden trepitjar", com dir que el seu Govern és "il·legítim"

2 min
El líder de Vox a Balears, Jorge Campos, aquest dimarts al Parlament de les Illes.

PalmaEl líder de Vox, Jorge Campos, ha protagonitzat aquest dimarts una imatge de "transvestisme polític", com ha assenyalat Joan Mas Collet a través del seu compte de Twitter, on ha compartit una fotografia del polític d'extrema dreta sostenint una estelada amb el mapa dels Països Catalans. En aquells moments, li demanava a la presidenta del Govern, Francina Armengol, si estava "d'acord amb el fet que s'incloguin les Balears en la denominació de Països Catalans", a la qual cosa la cap de l'Executiu li ha respost que "aquesta obsessió està dins el seu capet".

"Com a presidenta, veig que hi ha partits nacionalistes, però el problema dels Països Catalans es planteja perquè vostès sempre en parlen", ha declarat Armengol, qui ha lamentat que, "una vegada més, ha desaprofitat la sessió de control per parlar de les seves obsessions". Però el moment més tens ha arribat després que Campos qualificàs Armengol de "presidenta il·legítima", per donar suport al "pancatalanisme i separatisme", la qual cosa "suposa renegar de la Constitució".

"Hi ha línies que no es poden trepitjar. Som una presidenta elegida democràticament per la ciutadania de les Illes Balears", ha respost Armengol, mentre Collet feia senyes a Campos des de darrere la presidenta alçant el polze i la bancada de l'esquerra aplaudia. "El seu discurs és el que crea més independentisme de tot Espanya. Això és responsabilitat seva", ha afegit. Armengol ha conclòs la intervenció adreçant-se directament al partit d'extrema dreta: "Vostè representa aquí avui el feixisme del qual provenen".

Cs critica el Decret de mínims

En una línia similar, Armengol ha contestat a la coordinadora autonòmica de Ciutadans, Patricia Guasp, qui li ha demanat per la resolució del Tribunal Suprem de dimarts passat que feia bona la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 2020 que fixava un 25% de castellà en l'ensenyament. "Vostès ens posen sotmesos a Catalunya. Però nosaltres som una comunitat autònoma diferent amb un govern diferent i normatives diferents. No tenim el mateix model", ha manifestat la presidenta.

Per la seva banda, Guasp ha qualificat de "despropòsit" la futura llei d'educació perquè –precisament– vol "blindar" el Decret de mínims, amb el qual Ciutadans creu que el Govern "vol imposar almenys un 50% de l'ensenyament en català". La portaveu del partit taronja ha assenyalat que "el català no ha de suposar la reducció del castellà", fet que "el Suprem deixa ben clar".

stats