Política 30/11/2021

Martí March al PP sobre el català: "Han creat més independentisme amb aquesta qüestió"

El conseller d'Educació ha valorat aquest dimarts al Parlament la resolució del Suprem sobre el 25% del castellà a les aules i ha recordat que el Govern vol que "els estudiants sàpiguen català i castellà"

1 min
El conseller d'Educació, Martí Mach, aquest dimarts al Parlament.

Palma"Vostès han fet d'aquesta qüestió un tema que ha creat més independentisme". Així ha contestat el conseller d'Educació, Martí March, al diputat popular Juan Manuel Lafuente al Parlament aquest dimarts sobre la qüestió del català a les aules. Lafuente ha demanat a March una valoració de la resolució del Tribunal Suprem de dimarts passat que feia bona la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 2020 que fixava un 25% de castellà en l'ensenyament, a la qual cosa el membre del Govern ha recordat que ell és "conseller de les Illes Balears".

March ha apuntat que la pregunta era en relació amb "una sentència que fa referència a Catalunya, a un recurs de la Generalitat sobre una sentència del TSC i del model lingüístic de Catalunya". Així, ha assenyalat que a les Balears "tenim un model lingüístic basat en el Decret de mínims", que també estava en vigor quan el mateix Partit Popular governava.

"Volem que els estudiants de les Illes Balears, quan surtin de l'escola obligatòria, sàpiguen català i castellà, en tant que són llengües oficials", ha dit el conseller. Després que Lafuente li demanàs "sentit comú", March ha contestat: "El sentit comú és aplicar una normativa que vostès varen aprovar". Amb tot, el titular d'Educació ha sentenciat que "el problema no és la llengua".

stats