Política 24/07/2023

Armengol: "Hem aturat l'onada de retrocés en aquesta comunitat"

La líder del PSIB assegura que aquests resultats donen força als socialistes per tornar a governar a les Balears

2 min
La líder del PSIB, Francina Armengol, visiblement satisfeta amb els resultats del seu partit a les eleccions generals.

PalmaLa líder del PSIB, Francina Armengol, s'ha mostrat exultant amb els resultats que els socialistes han conseguit a les Illes Balears: tres diputats gràcies a més de 150.000 vots (30,14%). Armengol ha recordat que, en aquesta cita amb les urnes, la ciutadania s'hi jugava moltes coses, després de l'acord del PP amb l'extrema dreta per governar a les Illes. "Hem aturat l'onada de retrocés en aquesta comunitat autònoma. El PSIB continua creixent i és una xifra que volem compartir des de la humilitat i l'orgull", ha remarcat.

La cap de llista socialista al Congrés també ha subratllat que la participació respecte de les darreres generals ha augmentat quasi set punts i s'ha situat en el 63,6%. "Fa gairebé 15 anys que el PSOE no tenia aquest resultat. Això ens dona força, empenta i garanties que tornarem a governar molt prest en aquesta comunitat", ha continuat durant la seva compareixença d'aquest diumenge a la seu del PSIB, al carrer Miracle. Armengol considera que "l'esquerra ha reaccionat" a les Illes "amb força, valentia i compromís". "La gent ha dit molt clar que no vol governs de retrocés i això ens empodera", ha insistit.

Quant als resultats a la resta de l'Estat, la presidenta creu que la situació és "clara". "Suma més l'Espanya plural i progressista que el que representa el PP a escala estatal", ha continuat, i ha assegurat que, amb aquests resultats, "Pedro Sánchez ha de ser el pròxim president d'Espanya". "Ara s'obre una etapa de negociacions, diàleg i acords. Només els pactes de l'esquerra funcionen, donen estabilitat i fan progressar la nostra societat", ha afegit. Així mateix, ha assenyalat que ara cal "continuar la lluita contra el canvi climàtic, per garantir els serveis públics, per una mobilitat sostenible i per una Espanya plural, diversa i general". "Qui millor ho pot fer és el president Pedro Sánchez", ha sentenciat.

stats