Política 01/10/2018

Ara Maó decidirà el 24 de novembre el cap de llista a l'Ajuntament per a les municipals

El model de primàries escollit implica dues votacions, una per elegir el cap de llista i una segona per triar els vint membres que completaran la llista electoral

Ivan Martín
1 min
Conxa Juanola té tots els nombres per liderar de nou el projecte d'Ara Maó per a la ciutat.

MaóL'assemblea de l'agrupació d'electors Ara Maó decidí per unanimitat aprovar que la votació per elegir el cap de llista de la formació per a les pròximes eleccions municipals del mes de maig sigui el 24 de novembre, tal com estableix el calendari de primàries obertes. Les candidatures per encapçalar la llista d'Ara Maó a l'Ajuntament hauran de presentar-se entre el 23 d'aquest mes i el 10 de novembre. Posteriorment, el 23 de març es duran a terme les primàries per escollir els representants de l'agrupació que configuraran la resta de la llista electoral, així com l'ordre d'aparició.

A les dues votacions podran participar les persones adherides a l'agrupació i aquells ciutadans majors de 16 anys que estiguin censats. Els interessats a votar el cap de llista es poden inscriure entre el 23 d'aquest mes i el 14 de novembre. D'altra banda, l'assemblea d'Ara Maó també va aprovar el model de primàries que serà el mateix que l'emprat l'any 2015, per als anteriors comicis. Així, el model implica dues votacions, una per triar el cap de llista i una segona per als vint membres que completaran la llista electoral.

Finalment, i en relació amb la quota de gènere que ha de garantir la paritat a les llistes electorals, la majoria dels adherits s'han decantat per l'opció de compondre les candidatures amb un màxim del 60% d'un mateix gènere en trams de 5 persones, i un mínim del 50% de dones a la llista completa. Tot apunta que l'actual batlessa de Maó, Conxa Juanola es presentarà a la reelecció.

stats