Política 18/04/2019

Podem aposta pel transport públic gratuït per als menors de 26 anys

La candidata al Congrés per les Balears, Antònia Jover, ha recordat que hi ha 913 vehicles per cada 1.000 habitants a les Illes

Ara Balears
1 min
Lucía Muñoz i Antònia Jover aquest dijous a la plaça de Santa Pagesa.

PalmaPodem ha anunciat aquest dijous que implantarà un sistema de transport gratuït per a menors de 26 anys. A més, posarà en marxa un pla interinstitucional per canviar el model de mobilitat a les Illes i potenciar el transport públic, gratuït i de qualitat.

La candidata al Congrés per les Balears, Antònia Jover, i la número dos, Lucía Muñoz, han escenificat com seria el futur sistema de transport gratuït per a menors de 26 anys a tot l'Estat. Ho han fet durant la seva participació en la taula informativa situada a la plaça de Santa Pagesa de Palma, on també han explicat altres mesures de Podem per millorar la mobilitat a les Illes.

Antònia Jover ha recordat que actualment hi ha 913 vehicles per cada 1.000 habitants, "i això és ecològicament insostenible. Per revertir aquest sistema, una primera passa és que el transport urbà i interurbà sigui gratuït per als menors de 26 anys a tot l'Estat. Volem fer de les Balears un paradís ecologista i feminista, on la vida sigui realment de qualitat".

"El moviment Joventut pel Clima recorda setmanalment que ens trobam en un estat d'emergència climàtica i que s'han de prendre mesures de manera urgent", ha destacat Lucía Muñoz. En aquest sentit, ha afegit que des de Podem "proposam un pla de xoc que reverteixi el model de mobilitat a les Illes. Per això, necessitarem comptar amb la col·laboració d'altres administracions públiques. Per exemple, aquí a Palma potenciarem l'ús de la bicicleta amb més carrils bici, augmentant la connectivitat i el nombre de pàrquings".

stats