Política 30/04/2019

Ben Amics denuncia l'Auditòrium de Palma, Hazte Oír i Valores en Baleares per LGTBIfòbia

Consideren que el llibre presentat per aquestes entitats atempta contra els drets d'aquest col·lectiu

Ara Balears
2 min
Ben Amics denúncia l'Auditorium de Palma, Hazte Oír i Valores en Baleares per LGTBIfòbia

PalmaL'associació Ben Amics ha denunciat les entitats ultraconservadores Hazte Oír i Valores en Baleares per LGTBIfòbia, atès que van ser els promotors de la celebració de l'acte de presentació de l'obra 'El libro negro de la nueva izquierda. Ideología de género o subversión cultural' d'Agustín Laje i Nicolás Márquez a l'Auditòrium de Palma el passat 12 de novembre. A més, també acusen Rafael Ferragut Bonafé, titular de l'Auditòrium, de participar en la realització de l'acte, ja que "l'empresari no va exercir la seva responsabilitat relativa al dret d'admissió", segons indiquen en un comunicat.

"S'han de fer valer els drets de les persones LGTBI recollits a la llei autonòmica, i clarament aquest acte atempta contra la nostra dignitat", ha declarat Víctor Robles, president de Ben Amics. La llei a la qual s'acull l'entitat recull sancions de fins a 90.000 euros per les infraccions molt greus. Segons Robles, "sembla que l'Administració té por d'aplicar-les", i afegeix que "pràcticament cap expedient no s'ha resolt satisfactòriament d'ençà de l'aprovació de la llei".

D'aquesta manera, l'associació denunciant sol·licita la instrucció i la resolució d'un expedient sancionador contra els promotors de l'esdeveniment per infracció greu tipificada al règim d'infraccions i sancions de la llei LGTBI de la Comunitat. Així mateix, denuncien els autors del llibre, Laje i Márquez, per una infracció lleu a causa dels seus discursos plens d'expressions vexatòries i menyspreu públic a les persones LGTBI. A l'escrit de denúncia hi recullen frases pronunciades pels autors del llibre, en què Nicolás Márquez va afirmar públicament que "el lobby LGTBI cerca legalitzar la pedofília" i que "el canvi de sexe és un trastorn mental". D'altra banda, Agustín Laje va dir que "l'únic que ens diferencia dels animals és la capacitat de pensar. La ideologia de gènere t'animalitza perquè et prohibeix la capacitat de raonar sobre la sexualitat".

Per altra banda, l'entitat denuncia per una infracció molt greu Valores en Baleares i Hazte Oír per la convocatòria de l'acte, i l'Auditòrium pel suport explícit, atès que la llei LGTBI obliga l'empresa a expulsar de les seves instal·lacions les persones que utilitzin la violència verbal cap a altres persones per raó d'orientació sexual, d'identitat de gènere o d'expressió de gènere.

El novembre passat l'organització ultraconservadora Hazte Oír va haver de canviar el lloc de la seva conferència a Palma contra "la ideologia de gènere", després que la cadena hotelera HM, on estava previst l'acte, comunicàs la decisió d'anul·lar la reserva, tot fent cas a una petició de Ben Amics. Finalment, la conferència va tenir lloc a l'Auditòrium de Palma, motiu pel qual acusen el titular de col·laborar-hi.

Si voleu consultar l'escrit de la denúncia complet, podeu llegir-lo aquí.

stats