Protagonista col·lateral

Alberto González Amador, el xicot comissionista d'Ayuso

La parella de la presidenta madrilenya va ser comissionista durant la pandèmia

2 min
Ayuso ahir a l’Assemblea de Madrid.

Madrid"Isabel Díaz Ayuso, enamorada en secret". Amb aquest titular de Lecturas sortia a la llum el maig deL 2021 la relació de la presidenta de la Comunitat de Madrid amb Alberto González Amador. La revista del cor aportava imatges en exclusiva d'una escapada de la parella a Eivissa –"amb petó inclòs"– i explicava que el nou xicot d'Ayuso –amb l'anterior hi havia trencat el novembre del 2020– era "andalús, divorciat i pare de tres fills". De professió, "tècnic sanitari". Aquest últim detall podria haver passat desapercebut si la seva activitat en el sector com a comissionista durant la pandèmia no l'hagués posat en el punt de mira en els últims dies.

Més enllà de les revistes del cor –que sempre n'han destacat la "discreció"–, la relació d'Ayuso no havia traspassat gaire als mitjans generalistes. Sí que se'n va parlar el juliol de l'any passat, quan la presidenta madrilenya va patir un avortament natural. Estava embarassada de vuit setmanes i el pare del nadó que esperava era González Amador. Ara bé, que Eldiario.es destapés aquest dimarts que la Fiscalia de Madrid ha presentat una denúncia contra ell per dos delictes de frau fiscal i un de falsedat documental va donar el tret de sortida a la fiscalització de la carrera professional i l'estil de vida de l'actual parella de la presidenta popular.

González Amador, de 47 anys –dos més que Ayuso–, en fa més de 20 que es dedica a prestar serveis de consultoria sanitària i prevenció laboral. Segons consta en la denúncia del ministeri públic, l'Agència Tributària va detectar que el 2020 i el 2021 va defraudar 350.951 euros amb un mètode de factures falses i companyies fantasma per reduir els impostos que havia de pagar. L'origen dels beneficis són comissions –facturades a través de la seva empresa, Maxwell Cremona SL– per fer de mediador en plena covid-19 amb contractes de material sanitari.

Després de cometre aquest frau, el juliol del 2022, va adquirir un pis a Chamberí, a la zona alta de Madrid, de 183 metres quadrats i valorat en un milió d'euros. Té una hipoteca de 500.000 euros. També va adquirir un cotxe de luxe, un Maserati de 83.000 euros. Al pis en qüestió hi viu amb la presidenta de Madrid, cosa que ha estat durament censurada pel PSOE, Més Madrid i Sumar. "Jo tinc dret a dormir al llit que considero", va defensar Ayuso aquest dimecres en una compareixença, desvinculant la seva vida privada amb un "particular" a qui "econòmicament li va millor" que a ella de la seva activitat com a responsable pública.

stats