Política 22/05/2019

Miquel Ensenyat: "Som l'esquerra que garantirà la valentia a l'hora de governar"

Unes 700 persones han acudit a l'acte central de campanya de la formació ecosobiranista, que ha tingut lloc al Trui Teatre aquest dimecres vespre

Elena Navarro
2 min
Imatge de l'acte central de campanya de MÉS al Trui Teatre

PalmaDevers 700 persones han assistit aquest dimecres vespre a l'acte central de campanya de MÉS per Mallorca, que ha tingut lloc al Trui Teatre de Palma. L'esdeveniment ha girat al voltant de la plataforma 'MÉSflix', i la formació ecosobiranista ha fet un repàs dels quatre anys de legislatura amb paròdies de sèries com 'Col·legues' ('Friends'), i de xous televisius com 'MÉS Motiv' ('Late Motiv').

El candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha demanat el vot assegurant que MÉS és "l'esquerra de la Mallorca plural i transformadora, l'esquerra que garantirà la valentia a l'hora de governar". “Ja heu vist que nosaltres no tenim ni Pedros, ni Pablos, ni Santiagos. Nosaltres som la gent d'aquí i no necessitam que vingui ningú de fora”, ha expressat.

Ensenyat ha reivindicat la feina feta des de les institucions i per la "gent valenta que es compromet amb el projecte i el defensa". El número 1 de la llista al Parlament ha defensat que "les majories absolutes s'han acabat" i que "els pactes seran en igualtat de condicions i equilibri de forces, sense germans grans ni germans petits".

"Ens han trobat en un debat centrat en les persones, en què s'han garantit tots els seus drets fonamentals", ha incidit Ensenyat fent referència als intents de la dreta de desqualificar MÉS per Mallorca. El cap de llista ha explicat que els eixos de la formació ecosobiranista es basen en reptes de futur, “les bases dels quals ja s'han establert”: habitatge, mobilitat, canvi de model econòmic, educació, sanitat i cultura.

Bel Busquets ha destacat la necessitat de canviar el model econòmic per poder redistribuir els beneficis del sector turístic. La candidata de la formació a la presidència del Consell ha demanat el vot recalcant que “posem el segell a les polítiques valentes, hem tingut el compromís per la protecció del territori i serveis públics”. “Som capaços de formar pactes que han dut el progrés d'aquestes illes”, ha afegit. Respecte de les prioritats per a la propera legislatura, ha destacat la mobilitat sostenible, els serveis socials de qualitat i la cultura, “que ha d'arribar a tots els racons de Mallorca”.

Per part seva, l'actual batle de Palma i candidat a la batlia, Antoni Noguera, ha ressaltat les polítiques dutes a terme en la legislatura com a garantia de futur. En aquest sentit, ha explicat algunes de les polítiques que la formació vol impulsar si governa, com el trambús, posar el sostre al lloguer o limitar l'entrada de creuers al Port, entre d'altres. “Diumenge triam o Palma verda o Palma verda”, ha conclòs.

stats