Política 15/10/2019

La dreta no aconsegueix que el Govern condemni la crema de la bandera d'Espanya al festival MUR

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, assegura que l'Executiu "no es convertirà en censor polític" a l'hora d'atorgar subvencions

Maria Llull
1 min
La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, en el ple d'aquest dimarts

PalmaDe poc han servit les reclamacions de les diputades Patricia Guasp (Ciutadans) i Núria Riera (PP) durant el ple del Parlament d'aquest dimarts perquè el Govern condemnàs la crema de la bandera d'Espanya al festival de música MUR, que es va dur a terme dissabte passat a Felanitx.

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha assegurat que, encara que ella no comparteix les "actuacions" que varen tenir lloc al MUR, "el Govern no es convertirà en censor polític o policia de les activitats culturals" que subvenciona.

Tant Guasp com Riera han exigit que el Govern recuperi la subvenció de 12.000 euros que atorgà al festival després que el raper Pablo Hasél cremàs una bandera d'Espanya durant la seva actuació. Costa ha explicat que els criteris ideològics no entren en l'atorgament de subvencions, sinó que es fa segons criteris tècnics.

"No censurarem, encara que no compartim opinió amb el que es va fer", ha continuat Costa. La consellera ha assegurat que el Govern no fomentarà "el clima de crispació" que la dreta vol "avivar perquè dona rèdit polític". "Respectarem la llei i la llibertat d'expressió", ha sentenciat.

stats