Política 19/07/2023

Abascal i Campos exhibeixen la "fi de la imposició lingüística" per tombar Sánchez

ETA i Bildu centren el discurs a Palma dels líders d'extrema dreta, més que no les referències a les Balears

3 min
Jorge Campos i Santiago Abascal, aquest divendres a Palma.

Palma"Vox ha fet possible el canvi de govern a les Balears i a la Comunitat Valenciana. Hem estat crucials per engegar de les institucions els comunistes i els separatistes, però això no basta, perquè ara el canvi ha d'arribar al Congrés dels Diputats", ha manifestat Santiago Abascal aquest divendres vespre a Palma, davant més de 700 persones que l'han rebut amb els càntics que ja s'han fet habituals als mítings de Vox, "Latinos por Abascal".

"A quin país del món es prohibeix que els seus nins estudiïn en la llengua nacional comuna? Això només passa a Espanya, però ben aviat, gràcies a vosaltres això s'acabarà. Perquè la nostra prioritat és la llengua nacional i les llengües regionals. És que en el vostre cas, a més, us imposen la llengua del veí i no la vostra!", ha manifestat Abascal a la plaça del Mirador, just devora la Seu, la catedral que es començà a construir en temps del rei En Jaume, just després de la conquesta catalana del 1229, amb mestres d'obres arribats del Rosselló.

Abascal s'ha referit també al pacte que el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va oferir al cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, perquè governi la llista més votada. "Preocupa l'actitud de Feijóo, que vol derogar el sanchisme pactant amb Sánchez. Està més preocupat per imposar-se a Vox que al PSOE", ha afirmat.

El seu discurs ha estat ple de crítiques als mitjans de comunicació i a les empreses d'enquestes "per anar en contra de Vox". Recorda les fake news que proclamava contínuament Donald Trump durant la seva cursa per arribar a la Casa Blanca.

Minuts abans, el candidat ultraconservador apareixia de la part del portal Major de la Seu. Els primers a rebre'l han estat els conductors de galeres turístiques, que prèviament havien endiumenjat els cavalls amb banderoles espanyoles i de Vox, de color verd llampant. Durant tot el discurs, les referències al terrorisme han estat una constant, més en les paraules de Jorge Campos que en les d'Abascal.

Les primeres paraules del candidat al Congrés per les Balears han estat precisament per a Antonio Salvà, pare del guàrdia civil assassinat a Palmanova, del qual es complirà l'aniversari d'aquí a unes setmanes. Campos s'ha referit al manifest que varen firmar només el PP i Vox per recordar la mort de Miguel Ángel Blanco a mans de la banda terrorista, obviant que els socialistes no varen voler incloure en el text que ETA va acabar fa 12 anys.

Una de les primeres a intervenir ha estat Patricia de las Heras, diputada autonòmica i presidenta de Vox Balears. "Gràcies a Vox, a les Balears hem eliminat la Conselleria d'Igualtat i Medi Ambient i hem implantat la de Famílies", ha explicat enmig de multitud d'aplaudiments dels assistents. Tot i estar a Mallorca, ha dedicat bona part del discurs a ETA, cosa que ha provocat que tota la gent començàs a cridar el frívol càntic contra Pedro Sánchez "Que te vote Txapote". No han faltat les referències al conflicte de La Salle, sense tenir en compte que els alumnes foren expulsats per haver incomplit les normes del centre i no per haver penjat la bandera d'Espanya.

Arribat el moment, De las Heras ha presentat Campos com la persona que farà possible una llei nacional de lliure elecció de llengua a l'escola.

La coincidència ha fet que la festa del Flexas, freqüentada per un públic majoritàriament LGTBI+, tingués lloc a just uns 200 metres, al parc de la Mar. En un moment determinat, s'ha sentit un crit que deia "fatxa, que ets un fatxa", a la qual cosa Abascal ha respost: "Això és un enviat de Sánchez; ben alerta, però a parlar de Fidel Castro!".

stats